Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκκληση του CEO της VW για διπλωματική λύση στην Ουκρανία

Η καλύτερη στρατηγική για τις μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις θα ήταν να διακόψουν πλήρως τους επιχειρηματικούς δεσμούς με τη Ρωσία και στη συνέχεια να καλέσουν τη Ρωσία να σταματήσει τον πόλεμο και να επιστρέψει στη διπλωματία, απάντησε στον Γερμανό CEO ο Ουκρανός ΥΠΕΞ.

Εκκληση του CEO της VW για διπλωματική λύση στην Ουκρανία

O CEO της Volkswagen κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιδιώξει μια διαπραγματευτική επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία για χάρη της οικονομίας της ηπείρου, μια παρέμβαση που έρχεται σε σύγκρουση με τη στάση που έχουν κρατήσει οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

«Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να σταματήσουμε πραγματικά αυτόν τον πόλεμο και να επιστρέψουμε στις διαπραγματεύσεις και να επιστρέψουμε στην προσπάθεια να ανοίξουμε ξανά τον κόσμο» δήλωσε ο Χέρμπερτ Ντίες σε εκδήλωση των Financial Times τη Δευτέρα.

«Νομίζω ότι δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τις ανοιχτές αγορές και το ελεύθερο εμπόριο και νομίζω ότι δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τις διαπραγματεύσεις και την προσπάθεια διευθέτησης».

Τα σχόλια προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Ντμίτρο Κουλέμπα, του υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας. «Η καλύτερη στρατηγική για τις μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις θα ήταν να διακόψουν πλήρως τους επιχειρηματικούς δεσμούς με τη Ρωσία και στη συνέχεια να καλέσουν τη Ρωσία να σταματήσει τον πόλεμο και να επιστρέψει στη διπλωματία» είπε στους FT.

Η VW ανέστειλε την τοπική παραγωγή και τις εξαγωγές στη Ρωσία τον Μάρτιο.

Ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Βερολίνο, δήλωσε: «Στο Κίεβο οι άνθρωποι θα προτιμούσαν ο διευθύνων σύμβουλος της VW να απευθυνθεί προσωπικά στον Πρόεδρο Πούτιν, έναν άνθρωπο που γνωρίζει καλά και τον άνθρωπο που έχει εξαπολύσει αυτόν τον καταστροφικό πόλεμο εναντίον του λαού της Ουκρανίας».

Πρόσθεσε ότι ο Ντίες θα πρέπει «να καλέσει το Κρεμλίνο να σταματήσει αμέσως τις πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον του άμαχου πληθυσμού της Ουκρανίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v