Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φινλανδία σε Ρωσία: Είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους απειλή

Η Φινλανδία γνωρίζει τις διάφορες προκλήσεις που περιλαμβάνει η διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ και είναι προετοιμασμένη για ποικίλες υβριδικές απειλές, κυβερνοαπειλές και στρατιωτικά μέσα πίεσης, τόνισε το φινλανδικό ΥΠΕΞ.

Φινλανδία σε Ρωσία: Είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους απειλή

Η Φινλανδία είναι έτοιμη για κάθε είδους απειλές, τόνισε ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών, λέγοντας ότι η άμυνα της χώρας είναι ισχυρή.

Ο Πέκα Χααβίστο υπογράμμισε ότι ο φινλανδικός στρατός έχει σύγχρονο εξοπλισμό και έχει λάβει μέρος σε πολλές ειρηνευτικές αποστολές, προσθέτοντας ότι η χώρα μόλις παρήγγειλε μαχητικά αεροσκάφη F-35.

Eν τω μεταξύ, σε δήλωσή του στο περιοδικό Newsweek το φινλανδικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι η Φινλανδία «είναι κυρίαρχο κράτος και λαμβάνει ανεξάρτητες αποφάσεις για την ασφάλεια και την άμυνά της».

«Η Φινλανδία γνωρίζει τις διάφορες προκλήσεις που περιλαμβάνει η διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ και είναι προετοιμασμένη για ποικίλες υβριδικές απειλές, κυβερνοαπειλές και στρατιωτικά μέσα πίεσης».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Φινλανδίας ανέφερε στο Newsweek υπογράμμισε ότι το «ΝΑΤΟ είναι αμυντική συμμαχία και δεν απειλεί τη Ρωσία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v