Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζελένσκι: Ανακαταλάβαμε έξι ακόμα οικισμούς

Η Ουκρανία έχει ανακαταλάβει συνολικά 1.015 οικισμούς, τόνισε ο Ζελένσκι. Πάνω από 27.000 στρατιώτες έχει χάσει η Ρωσία. Τεράστιες οι απώλειες για την αεροπορία της. Κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει ο πόλεμος.

Ζελένσκι: Ανακαταλάβαμε έξι ακόμα οικισμούς

Ο ουκρανικός στρατός κατέρριψε το 200ο ρωσικό αεροσκάφος, ανακοίνωσε το Σάββατο ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, λέγοντας ότι η Ρωσία δεν έχει χάσει τόσες πολλές αεροπορικές δυνάμεις εδώ και δεκαετίες.

Σε μήνυμά του προς τον ουκρανικό λαό, ο Ζελένσκι ανέφερε ακόμα ότι η Ρωσία έχει χάσει συνολικά 27.000 στρατιώτες από την αρχή του πολέμου και περισσότερα από 3.000 τανκ, τεθωρακισμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν την ανακατάληψη εδαφών. Όπως σημείωσε, μέχρι σήμερα έχουν ανακαταληφθεί συνολικά 1.015 οικισμοί, οι έξι τις τελευταίες 24 ώρες. Αποκαθιστούμε τον ηλεκτρισμό, το νερό, τις επικοινωνίες, τις μεταφορές και τις κοινωνικές υπηρεσίες, πρόσθεσε.

Ο Ζελένσκι υπογράμμισε ακόμα ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πόσο θα διαρκέσει ο πόλεμος, αλλά πρόσθεσε ότι ο ουκρανικός στρατός κάνει ότι μπορεί για να απελευθερώσει εδάφη το γρηγορότερο δυνατόν.

«Αυτή είναι η προτεραιότητα μας, να εργαζόμαστε κάθε ημέρα, για να κάνουμε τον πόλεμο συντομότερο» τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v