Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσική απάντηση στη διεύρυνση ΝΑΤΟ: Αυξάνει τον στρατό στα δυτικά

Υπήρξε «αύξηση στρατιωτικών απειλών στα σύνορα της Ρωσίας», σημείωσε ο υπουργός Αμυνας. Ανέφερε αυξημένες πτήσεις στρατηγικών βομβαρδιστικών των ΗΠΑ στην Ευρώπη και επισκέψεις αμερικανικών πλοίων στη Βαλτική Θάλασσα, καθώς και στρατιωτικές ασκήσεις στην Ευρώπη.

Ρωσική απάντηση στη διεύρυνση ΝΑΤΟ: Αυξάνει τον στρατό στα δυτικά

Η Ρωσία θα αυξήσει τη στρατιωτική της παρουσία στα δυτικά της χώρας, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, ως απάντηση στις «αυξημένες στρατιωτικές απειλές» στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των κινήσεων της Φινλανδίας και της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, o  Σοϊγκού είπε ότι υπήρξε «αύξηση στρατιωτικών απειλών στα σύνορα της Ρωσίας», αναφέροντας αύξηση στον αριθμό των πτήσεων στρατηγικών βομβαρδιστικών των ΗΠΑ στην Ευρώπη και στις επισκέψεις αμερικανικών πλοίων στη Βαλτική Θάλασσα, καθώς και τις στρατιωτικές ασκήσεις στην Ευρώπη.

«Επιπλέον, οι πιο κοντινοί μας γείτονες, η Φινλανδία και η Σουηδία, έχουν υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

«Με αυτόν τον τρόπο, οι εντάσεις συνεχίζουν να αυξάνονται στη ζώνη ευθύνης της δυτικής στρατιωτικής περιοχής. Λαμβάνουμε μέτρα για να ανταποκριθούμε επαρκώς σε αυτό... Μέχρι το τέλος του έτους, 12 στρατιωτικές μονάδες και υπομονάδες θα σχηματιστούν (εκεί)».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v