Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ισπανία υποστηρίζει την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Ο Αλμπάρες είπε πως η Ισπανία θα υποστηρίξει την ένταξη της Ουκρανίας εκτός αν η έκθεση του Ιουνίου δεν είναι ευνοϊκή.

Η Ισπανία υποστηρίζει την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Η Ισπανία υποστηρίζει τη φιλοδοξία της Ουκρανίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ιδέα μιας νέας ευρωπαϊκής πολιτικής οντότητας που θα μπορούσε, προς το παρόν, να φιλοξενήσει την Ουκρανία ως μια δημοκρατία που μοιράζεται το ίδιο πνεύμα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες σήμερα στο Reuters.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δώσει στη δημοσιότητα μια έκθεση τον Ιούνιο για το αν θα δεχθεί το αίτημα στης Ουκρανίας να γίνει υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ, μια πιθανόν μακρόχρονη διαδικασία που προκαλεί ήδη διαφωνίες μεταξύ των μελών της Ένωσης.

Η Ουκρανία, όπου εισέβαλε η γειτονική Ρωσία, επιδιώκει την ταχεία ένταξή της, στην οποία αντιτίθενται χώρες όπως η Ολλανδία και η Κροατία.

Ο Αλμπάρες είπε πως η Ισπανία θα υποστηρίξει την ένταξη της Ουκρανίας εκτός αν η έκθεση του Ιουνίου δεν είναι ευνοϊκή.

"Αν η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ευνοϊκή, η Ισπανία θα υποστηρίξει την επιδίωξη της Ουκρανίας να γίνει υποψήφια χώρα, και από κει και πέρα οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα συναντηθούν για να συζητήσουν τους τρόπους" που θα μπορούσε να γίνει, δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters από την υπουργική σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης που διεξάγεται στο Τορίνο.

Καλωσόρισε επίσης την πρόσφατη πρόταση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να δημιουργηθεί ένα είδος ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας που θα επιτρέψει σε χώρες που δεν είναι μέλη της Ένωσης, περιλαμβανομένης της Ουκρανίας και της Βρετανίας, να συμμετέχουν σε αυτήν.

"Η Ευρώπη πρέπει να οριοθετηθεί απέναντι σε μελλοντικές προκλήσεις και μια μελλοντική διεύρυνση εφόσον συμβεί. Η ιδέα (του Μακρόν) είναι εντός του πλαισίου συλλογισμού και η Ισπανία καλωσορίζει οτιδήποτε προωθεί τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης", είπε ο Αλμπάρες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v