Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Rosneft μοιράζει μέρισμα ρεκόρ για το 2021

Μέρισμα ρεκόρ θα δώσει στους μετόχους o ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός για το 2021 παρά τις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι χώρες της Δύσης.

Η Rosneft μοιράζει μέρισμα ρεκόρ για το 2021

Η Rosneft θα καταβάλλει μέρισμα ρεκόρ για το 2021 με στήριξη από την άνοδο των τιμών του αργού, παρόλο που ο ρωσικός κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός αντιμετωπίζει αυξανόμενα προβλήματα λόγω των δυτικών κυρώσεων μετά την εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Η εταιρεία, με επικεφαλής τον βασικό σύμμαχο του Πούτιν, Ιγκόρ Σέτσιν και υπεύθυνη για το 40% της ρωσικής παραγωγής αργού, δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα δώσει 23,63 ρούβλια ανά μετοχή ως τελικό μέρισμα για το δεύτερο εξάμηνα, ανεβάζοντας τη συνολική πληρωμή του 2021 σε 41,66 ρούβλια.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, συνολικά θα πληρώσει 441,5 δισ. ρούβλια (7 δισ. δολάρια), που ισοδυναμεί με το ήμισυ των ετήσιων καθαρών κερδών της.

Η πληρωμή ρεκόρ έρχεται αφότου η Gazprom, η κρατική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου, ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει συνολικά 1,24 τρισ. ρούβλια για μέρισμα, το υψηλότερο στην ιστορία του ρωσικού χρηματιστηρίου.

Οι πληρωμές υπογραμμίζουν το απροσδόκητο κέρδος που έχει το Κρεμλίνο από το ράλι των τιμών των εμπορευμάτων.

Το αργό πετρέλαιο Brent ξεπέρασε τα 120 δολάρια το βαρέλι τη Δευτέρα για πρώτη φορά τους δύο τελευταίους μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v