Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παγκόσμια Τράπεζα: Νέο πακέτο στήριξης $1,5 δισ. για την Ουκρανία

Η νέα χρηματοδότηση έχει τριτεγγυήτριες χώρες τη Βρετανία, την Ολλανδία, τη Λιθουανία και τη Λετονία. Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν το πακέτο αφορά σε δωρεά ή δανεισμό. Στα $4 δισ. οι συνολικές χορηγίες του φορέα στη χώρα.

Παγκόσμια Τράπεζα: Νέο πακέτο στήριξης $1,5 δισ. για την Ουκρανία

Το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Τράπεζας ενέκρινε την Τρίτη επιπρόσθετη χρηματοδότηση $1,49 δισ. στην Ουκρανία, για να επιτρέψει στην κυβέρνηση να καταβάλει τους μισθούς των δημοσίων λειτουργών και των εργαζομένων στις κοινωνικές υπηρεσίες.

Η νέα χρηματοδότηση αυξάνει σε πάνω από $4 δισ. τις χορηγήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Κίεβο.

Την 8η Μαρτίου, ο διεθνής χρηματοπιστωτικός θεσμός της Ουάσινγκτον ενέκρινε τη χορήγηση χρηματοδότησης $3 δισ. και την άμεση εκταμίευση $489 εκατ.

Έχουν εκταμιευθεί ως αυτό το στάδιο ποσό σχεδόν $2 δισ, διευκρίνισε η Παγκόσμια Τράπεζα στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Πρόσθεσε ότι η νέα χρηματοδότηση έχει τριτεγγυήτριες χώρες τη Βρετανία, την Ολλανδία, τη Λιθουανία και τη Λετονία. Δεν ξεκαθάρισε αν πρόκειται για δωρεά ή δανεισμό.

Ανέφερε πάντως ότι σκοπός της χορήγησης είναι να ωφεληθούν «οι απλοί πολίτες» και ότι η χρηματοδότηση θα κατευθυνθεί σε τομείς όπως «η ύδρευση, η αποχέτευση, η θέρμανση, η ηλεκτροδότηση, η ενεργειακή αποδοτικότητα, το οδικό δίκτυο, η κοινωνική προστασία, η παιδεία και η υγεία».

Η διατήρηση των ουκρανικών κυβερνητικών θεσμών σε λειτουργία θα αποτελέσει «το θεμέλιο της ανάκαμψης και της ανοικοδόμησης».

Ο στρατός της Ρωσίας προχώρησε σε εισβολή στην επικράτεια της Ουκρανίας την 24η Φεβρουαρίου. Ο πόλεμος βύθισε τη χώρα σε ύφεση και ανάγκασε εκατομμύρια πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v