TikTok: Νέα εργαλεία για να κάνουν οι χρήστες διάλειμμα από την εφαρμογή

Πώς θα λειτουργούν τα νέα tools. Την ψηφιακή ευημερία προωθεί η πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο που είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους εφήβους.

TikTok: Νέα εργαλεία για να κάνουν οι χρήστες διάλειμμα από την εφαρμογή

Νέα εργαλεία ψηφιακής ευημερίας για τους χρήστες του ανακοίνωσε το TikTok, τα οποία αναμένεται να τους παρακινήσουν να κάνουν ένα διάλειμμα από την εφαρμογή μετά από εκτεταμένη χρήση και να τους βοηθήσουν να πάρουν τον έλεγχο του συνολικού χρόνου που ξοδεύουν στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων.

Οπως θυμίζει το Bloomberg, η πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους εφήβους.

Η εταιρεία ενημέρωσε ότι τα δύο νέα εργαλεία θα τοποθετηθούν παράλληλα με την υπάρχουσα λειτουργία του ημερήσιου ορίου χρόνου οθόνης που επιτρέπει στους χρήστες να ορίζουν ένα ημερήσιο όριο χρόνο για τη χρήση της εφαρμογής ανά ημέρα και θα βοηθήσουν στη δημιουργία μιας «θετικής σχέσης με τις ψηφιακές συσκευές» όσον αφορά τον έλεγχο από τον χρήστη.

Το νέο όριο χρόνου οθόνης θα ωθήσει τους χρήστες να κάνουν ένα διάλειμμα μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα χωρίς διακοπή χρόνου οθόνης - κάτι που ο χρήστης μπορεί επίσης να ορίσει μόνος του.

Εν τω μεταξύ, το νέο dashboard για τον έλεγχο του χρόνου θα εμφανίζει δεδομένα χρηστών του TikTok σχετικά με τον χρόνο που αφιερώνουν στην εφαρμογή, τη συχνότητα που την ανοίγουν και μια ανάλυση της ημερήσιας και νυχτερινής χρήσης τους.

Το TikTok επιβεβαίωσε ότι τα νεότερα μέλη της κοινότητάς του θα αρχίσουν επίσης να λαμβάνουν αυτόματα μηνύματα σχετικά με την ψηφιακή ευημερία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v