Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ifo: Επιδεινώνεται το γερμανικό επιχειρηματικό κλίμα τον Ιούνιο

Δεν υπάρχουν ακόμη σημάδια ύφεσης, αλλά «οι γραμμές ανησυχίας στη γερμανική οικονομία γίνονται μεγαλύτερες», σημειώνει το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών. «Κάθε δεύτερη εταιρεία σχεδιάζει αυξήσεις τους επόμενους τρεις μήνες».

Ifo: Επιδεινώνεται το γερμανικό επιχειρηματικό κλίμα τον Ιούνιο

Κατηφόρισε ο Δείκτης Επιχειρηματικού Κλίματος στη Γερμανία φτάνοντας στο 92,3 τον Ιούνιο από 93 τον Μάιο. Το αποτέλεσμα ήταν χαμηλότερο από τις προσδοκίες, όπως ενημέρωσε το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (Ifo) σε έκθεσή του την Παρασκευή.

Ο Δείκτης Τρέχουσας Αξιολόγησης υποχώρησε στο 99,3, έναντι 99,5 τον Μάιο, ενώ ο Δείκτης Προσδοκιών υποχώρησε στο 85,8 τον Ιούνιο από 86,9 τον Μάιο.

Η έκθεση σημειώνει ότι δεν υπάρχουν ακόμη σημάδια ύφεσης, αλλά ότι «οι γραμμές ανησυχίας στη γερμανική οικονομία γίνονται μεγαλύτερες». Το Ifo εντόπισε σημαντικές πτώσεις στη βιομηχανία και το λιανικό εμπόριο, με επιδείνωση των προσδοκιών, ιδίως μεταξύ των μεταποιητικών εταιρειών. Οι προσδοκίες για τις τιμές έχουν μειωθεί ελαφρώς, αλλά «κάθε δεύτερη εταιρεία σχεδιάζει αυξήσεις τους επόμενους τρεις μήνες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v