Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλγαρία και Ρουμανία συμφωνούν στη διευκόλυνση της διασυνοριακής κυκλοφορίας

Οι αξιωματούχοι συζήτησαν τρόπους για τη διευκόλυνση της διέλευσης από τα βουλγαρο-ρουμανικά συνοριακά περάσματα, κυρίως το καλοκαίρι.

Βουλγαρία και Ρουμανία συμφωνούν στη διευκόλυνση της διασυνοριακής κυκλοφορίας

Ο υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της Βουλγαρίας Νικολάι Ναϊντένοφ και ο αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής της πρεσβείας της Ρουμανίας στη Βουλγαρία Μπόγκνταν Τεμπρεάν κατέληξαν σε συμφωνία αμοιβαίας κατανόησης για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας μεταξύ των δύο χωρών, ανακοίνωσε το υπουργείο του Ν.Ναϊντένοφ.

Οι αξιωματούχοι συζήτησαν τρόπους για τη διευκόλυνση της διέλευσης από τα βουλγαρο-ρουμανικά συνοριακά περάσματα, κυρίως το καλοκαίρι, εξέτασαν την τεχνική κατάσταση των εγκαταστάσεων υποδομής καθώς και τη δημιουργία ακτοπλοϊκής γραμμής μεταξύ της βουλγαρικής πόλης Ρούσε και της πόλης Γκιουργκίου στη νότια Ρουμανία. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Βούλγαρου υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Νικολάι Σάμπεφ.

Ο Ναϊντένοφ πρότεινε ο συνοριακός έλεγχος στη μελλοντική ακτοπλοϊκή γραμμή Ρούσε - Γκιουργκίου να μπορεί να γίνεται μόνο στη βουλγαρική πλευρά, έτσι ώστε τα δρομολόγια να αρχίσουν να εκτελούνται χωρίς καθυστέρηση.

Ο Τεμπρεάν απέδωσε τα σημεία συμφόρησης της διασυνοριακής κυκλοφορίας σε μια αύξηση 250% των μετακινήσεων βαρέων φορτηγών σε σύγκριση με πέρυσι και στον αυστηρότερο έλεγχο των μεταναστών.

Συζητώντας την κατασκευή περισσότερων γεφυρών μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας πάνω από τον ποταμό Δούναβη, ο Ναϊντένοφ δήλωσε ότι αυτό είναι μια επιλογή για να ελαχιστοποιηθεί η συγκέντρωση των φορτηγών στις συνοριακές διελεύσεις. Επανέλαβε την άποψη της Βουλγαρίας ότι θα πρέπει να διενεργηθούν μελέτες σκοπιμότητας ταυτόχρονα σε πέντε τοποθεσίες.

Επί του παρόντος, οι βουλγαρικές και οι ρουμανικές τράπεζες στον Δούναβη συνδέονται με δύο γέφυρες και τρεις πορθμειακές γραμμές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v