Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανοί τραπεζίτες: Αν κοπεί το ρωσικό αέριο θα αυξηθούν οι χρεοκοπίες

Το σενάριο θα οδηγήσει σε ύφεση τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και θα απαιτήσει από τις τράπεζες να στηρίξουν τα εταιρικά δάνεια με περισσότερα κεφάλαια, σημειώνουν.

Γερμανοί τραπεζίτες: Αν κοπεί το ρωσικό αέριο θα αυξηθούν οι χρεοκοπίες

Οι γερμανικές τράπεζες θα αναγκαστούν να βάλουν επιπλέον κεφάλαια στην άκρη, για να καλύψουν μια πιθανή απότομη αύξηση των χρεοκοπιών, εάν η χώρα αποκοπεί από το ρωσικό φυσικό αέριο, δήλωσαν αρκετοί ανώτεροι τραπεζίτες.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το σενάριο θα οδηγήσει σε ύφεση τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και θα απαιτήσει από τις τράπεζες να στηρίξουν τα εταιρικά δάνεια με περισσότερα κεφάλαια, δήλωσε ο επικεφαλής της BNP Paribas Γερμανίας Lutz Diederichs, τη Δευτέρα, σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη. Επανέλαβε τα σχόλια που έγιναν από την Οικονομική Διευθύντρια της Commerzbank, Bettina Orlopp, που δημοσιεύθηκαν το Σαββατοκύριακο σε συνέντευξή της στο εβδομαδιαίο Focus Money.

Οι προβλέψεις των γερμανικών τραπεζών για τις πιθανές οικονομικές συνέπειες που προκύπτουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία ήταν μέχρι στιγμής χαμηλότερες από τα μεγάλα αποθέματα που δημιούργησαν στο απόγειο της πανδημίας. Ωστόσο, η χώρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις συνεχιζόμενες εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία και η πλήρης απώλεια πρόσβασης στον ενεργειακό εφοδιασμό θα προκαλούσε βαρύ πλήγμα στην οικονομία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing, δήλωσε ότι ένα τέτοιο γεγονός θα προκαλέσει «βαθιά ύφεση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v