Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα ύψη η τιμή των Airbnb στο Λονδίνο

Η ζήτηση από τουρίστες έχει αυξηθεί, αλλά τα σπίτια στην πλατφόρμα είναι λιγότερα από το 2019, χρονιά πριν χτυπήσει η πανδημία. Πιο ακριβές οι πολυτελείς γειτονιές Westminster και Kensington & Chelsea. Πού φτάνει η διανυκτέρευση.

Στα ύψη η τιμή των Airbnb στο Λονδίνο

Το κόστος ενοικίασης ενός ολόκληρου σπιτιού στο Λονδίνο μέσω Airbnb έχει εκτοξευθεί, καθώς η ζήτηση από τους τουρίστες αυξάνεται και ο αριθμός των καταχωρήσεων βρίσκεται ακόμη πιο κάτω από το σημείο που ήταν πριν από την πανδημία.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, η ανάκαμψη από την πανδημία οδηγεί τη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση για ένα σπίτι περίπου 25% υψηλότερα από ό,τι ήταν το 2019, σύμφωνα με το Inside Airbnb, το οποίο συλλέγει δεδομένα από καταχωρήσεις στον ιστότοπο της Airbnb Inc. 

Οι πολυτελείς γειτονιές Westminster και Kensington & Chelsea, δημοφιλείς στους υπαλλήλους γραφείου και τους τουρίστες, είναι οι πιο ακριβές. Ένα σπίτι στο Westminster κόστιζε περίπου 256 στερλίνες (305 δολάρια) τη βραδιά τον Μάιο. Τα δεδομένα της Inside Airbnb περιορίζονται στη μέση τιμή για ένα ολόκληρο διαμέρισμα ή σπίτι που είναι διαθέσιμο για 90 μέρες ή περισσότερες στον ιστότοπο.

Ενώ οι τιμές έχουν εκτοξευθεί, ο αριθμός των καταχωρήσεων στο Λονδίνο δεν έχει επανέλθει στα προ πανδημίας επίπεδα, δείχνουν τα στοιχεία. Υπήρχαν περίπου 14.000 ολόκληρα ακίνητα διαθέσιμα στον ιστότοπο στο Λονδίνο τον Μάιο, περίπου 30% κάτω από το peak του 2020.

Η μέση ημερήσια τιμή για ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Λονδίνο ήταν περίπου 151 λίρες τον Απρίλιο, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που συγκέντρωσε το STR.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v