Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H GM μειώνει δαπάνες και προσλήψεις

Υπάρχουν ορισμένοι δείκτες που δημιουργούν κάποια αβεβαιότητα για το μέλλον προειδοποίησε η διευθύνουσα σύμβουλος της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Μέρι Μπάρα.

H GM μειώνει δαπάνες και προσλήψεις

Η General Motors ανακοίνωσε ότι θα περικόψει τις δαπάνες και θα μειώσει τις προσλήψεις ενόψει μιας πιθανής οικονομικής επιβράδυνσης, καθώς τα κέρδη της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για το δεύτερο τρίμηνο ήταν κατώτερα των προβλέψεων.

Ο όμιλος με έδρα το Ντιτρόιτ απέδωσε την πτώση των εσόδων στα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες, κυρίως στην έλλειψη ημιαγωγών και τα lockdown που σχετίζονται με τον Covid στην Κίνα. Αν και η εταιρεία αναμένει να μετριαστούν οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες, η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της GM, Μέρι Μπάρα, δήλωσε ότι υπάρχουν «ανησυχίες» για τις οικονομικές συνθήκες.

«Βλέπουμε μια μέτρια και όχι οξεία οικονομική κάμψη. Υπάρχουν ορισμένοι δείκτες που δημιουργούν κάποια αβεβαιότητα για το μέλλον» είπε σύμφωνα με τους Financial Times στους αναλυτές κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης την Τρίτη.

H Μπάρα τόνισε ότι η GM «λαμβάνει προληπτικά μέτρα για τη διαχείριση του κόστους και των ταμειακών ροών, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των προαιρετικών δαπανών και του περιορισμού των προσλήψεων μόνο για κρίσιμες ανάγκες και θέσεις που στηρίζουν την ανάπτυξη».

Ο οικονομικός διευθυντής Πώλ Γιάκομπσον υπογράμμισε, ωστόσο, ότι η εταιρεία «δεν τρέχει κανένα σενάριο αυτή τη στιγμή όπου σκεφτόμαστε απολύσεις».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v