Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eκρήξεις σε ρωσική αεροπορική βάση στην Κριμαία

Τουλάχιστον δώδεκα εκρήξεις ακούστηκαν μέσα σε ένα λεπτό και πυκνοί καπνοί κάλυψαν την η αεροπορική βάση στη Νοβοφεντόριβκα στη Δυτική Κριμαία. Ήταν ατύχημα λέει η Μόσχα.

Eκρήξεις σε ρωσική αεροπορική βάση στην Κριμαία

Τρεις αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι είδαν μαύρο καπνό να βγαίνει από το σημείο που βρίσκεται ρωσική στρατιωτική αεροπορική βάση στη Νοβοφεντόριβκα στη Δυτική Κριμαία, ενώ άκουσαν και ισχυρές εκρήξεις. 

Τουλάχιστον δώδεκα εκρήξεις ακούστηκαν μέσα σε ένα λεπτό κατά τις 15.30 τοπικώ ώρα, σημείωσαν δύο μάρτυρες.  Περίπου μισή ώρα αργότερα σημειώθηκε μία ακόμα έκρηξη, η οποία σύμφωνα με τους μάρτυρες ήταν η πιο δυνατή.

Στη γειτονική πόλη Σάκι ήχησαν σειρήνες. 

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν σύννεφα καπνού στην περιοχή που αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκεται πολύ μακριά από τα μέτωπα των μαχών.

Ο Ρώσος κυβερνήτης της Κριμαίας, Σεργκέι Ακσιόνοφ, δήλωσε σε μήνυμά του στο Telegram ότι βρίσκεται στην περιοχή και ότι είναι υπό διερεύνηση το τι ακριβώς έχει συμβεί. 

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από την πυροδότηση πυρομαχικών και ότι δεν υπάρχουν θύματα. Τόνισε ακόμα ότι η βάση δεν ήταν στόχος στρατιωτικής επίθεσης, καθώς και ότι δεν έχει καταστραφεί στρατιωτικός εξοπλισμός. 

«Αρκετά πυρομαχικά που προορίζονταν για την αεροπορία εξερράγησαν μέσα σε αποθήκη που βρίσκεται σε έδαφος του στρατιωτικού αεροδρομίου Σάκι, κοντά στην περιοχή Νοβοφεντόριβκα», διευκρινίζει η ανακοίνωση του υπουργείου τονίζοντας ότι η αποθήκη δεν αποτέλεσε στόχο πυρών ή βομβαρδισμών.

Kίεβο: Υπενθυμίζουμε την απαγόρευση του καπνίσματος σε χώρους που δεν επιτρέπεται

«Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας δεν μπορεί να προσδιορίσει τα αίτια της ανάφλεξης, ωστόσο για μια ακόμη φορά υπενθυμίζει τους κανόνες πυρασφάλειας και την απαγόρευση του καπνίσματος σε χώρους που δεν επιτρέπεται», έγραψε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Άννα Μαλιάρ σε ανάρτησή της στο Telegram, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.

Ωστόσο η ίδια υπογράμμισε ότι το γεγονός της πυρκαγιάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη χώρα –τρομοκράτη στον πόλεμο της ενημέρωσης.

«Δεν αποκλείουμε, οι κατακτητές να βρουν ‘τυχαία’ κάποια χαρακτηριστικά ‘σύμβολα’, ‘καρτ βιζίτ’ ή ακόμη και ‘DNA’. Παρεμπιπτόντως εφιστούμε την προσοχή ότι τα ρούχα από βαμβάκι είναι πολύ υγιεινά», πρόσθεσε η Μαλιάρ, συμβουλεύοντας τους Ουκρανούς να παραμείνουν ήρεμοι και να έχουν εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v