Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Restart για τις ροές ρωσικού πετρελαίου προς την κεντρική Ευρώπη

Το μοναδικό διυλιστήριο της Ουγγαρίας παρενέβη για να επιλύσει ένα πρόβλημα σχετικά με την πληρωμή τέλους διαμετακόμισης προς την Ουκρανία.

Restart για τις ροές ρωσικού πετρελαίου προς την κεντρική Ευρώπη

Η Ρωσία ετοιμάζεται να ξαναρχίσει τις ροές πετρελαίου μέσω αγωγού προς την κεντρική Ευρώπη, αφού το μοναδικό διυλιστήριο της Ουγγαρίας παρενέβη για να επιλύσει ένα πρόβλημα σχετικά με την πληρωμή τέλους διαμετακόμισης προς την Ουκρανία.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ροές αργού πετρελαίου μέσω του νότιου τμήματος της σύνδεσης Druzhba ενδέχεται να φτάσουν στη Σλοβακία μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας (Τετάρτη), δήλωσε στο πρακτορείο σήμερα Τετάρτη ο εκπρόσωπος της Transneft, Igor Dyomin.

Η ρωσική εταιρεία εκμετάλλευσης αγωγών αργού πετρελαίου έλαβε επιβεβαίωση από την Ουκρανία ότι είναι έτοιμη να ξαναρχίσει τη μεταφορά πετρελαίου, είπε.

Το νότιο τμήμα του αγωγού Druzhba, που παραδίδει ρωσικό αργό μέσω Ουκρανίας στην Ουγγαρία, τη Σλοβακία και την Τσεχική Δημοκρατία, διέκοψε τις εργασίες στις 4 Αυγούστου αφού οι ευρωπαϊκές τράπεζες αρνήθηκαν να μεταφέρουν πληρωμή από την Transneft στην ουκρανική ομόλογή της Ukrtransnafta εν μέσω κυρώσεων της ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v