Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε εργαζομένους από Λατινική Αμερική ανοίγει τις πόρτες η Ισπανία

Η κοινωνία της γερνάει. Το μερίδιο του πληθυσμού της άνω των 65 ετών είναι πλέον στο 23%, αντικατοπτρίζοντας ιδιαίτερα υψηλό προσδόκιμο ζωής και χαμηλά ποσοστά γονιμότητας.

Σε εργαζομένους από Λατινική Αμερική ανοίγει τις πόρτες η Ισπανία

Η Ισπανία ανοίγει τις πόρτες της σε ξένους εργάτες για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού και να βοηθήσει τη δημογραφική ύφεση που απειλεί τη μελλοντική της ευημερία.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, σε αντίθεση με την πιο αντιμεταναστευτική πολιτική σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, η κυβέρνηση έχει χαλαρώσει τους κανόνες για να επιτρέψει την πρόσληψη εργαζομένων, κυρίως από τη Λατινική Αμερική, τόσο για ειδικευμένες όσο και για μη ειδικευμένες θέσεις εργασίας που είναι δύσκολο να καλυφθούν.

Η μεταρρύθμιση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ τις επόμενες ημέρες, προσφέρει μια γρήγορη νομική διαδικασία για δυνητικά δεκάδες χιλιάδες άτομα που εργάζονται επί του παρόντος στη παραοικονομία.

Η κοινωνία στην Ισπανία γερνάει. Το μερίδιο του πληθυσμού της άνω των 65 ετών είναι πλέον στο 23%, αντικατοπτρίζοντας ιδιαίτερα υψηλό προσδόκιμο ζωής και χαμηλά ποσοστά γονιμότητας. Ο αριθμός των Ισπανών θα συρρικνωθεί κατά 30% έως το 2100, αν παραμείνουν κανονικές οι μεταναστευτικές ροές, όπως δείχνουν οι προβλέψεις των Ηνωμένων Εθνών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v