Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επανεκκινούν όλοι οι πυρηνικοί αντιδραστήρες της EDF αυτό το χειμώνα

Περισσότεροι από τους μισούς από τους 56 αντιδραστήρες της Γαλλίας έχουν κλείσει τους τελευταίους μήνες, γεγονός που έχει επηρεάσει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Επανεκκινούν όλοι οι πυρηνικοί αντιδραστήρες της EDF αυτό το χειμώνα

Ο γαλλικός ενεργειακός όμιλος EDF θα επανεκκινήσει και τους 32 πυρηνικούς αντιδραστήρες του που είναι επί του παρόντος εκτός σύνδεσης για λόγους συντήρησης δήλωσε η γαλλίδα υπουργός Ενέργειας, καθώς η κυβέρνηση αυξάνει την πίεση στην ελεγχόμενη από το κράτος εταιρεία κοινής ωφέλειας.

Περισσότεροι από τους μισούς από τους 56 αντιδραστήρες της Γαλλίας έχουν κλείσει τους τελευταίους μήνες, γεγονός που έχει επηρεάσει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Καθώς το ρωσικό αέριο γίνεται σπάνιο, η Γαλλία μετατράπηκε σε καθαρό εισαγωγέα ενέργειας το καλοκαίρι, μια εποχή που οι γείτονές της βασίζονται συνήθως σε αυτή για τις ανάγκες τους σε ενέργεια.

«Η EDF έχει δεσμευτεί να επανεκκινήσει όλους τους αντιδραστήρες της για αυτόν τον χειμώνα», δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Ενέργειας Ανιές Πανιέρ-Ρουνασέρ σε συνέντευξη Τύπου που είχε στόχο να περιγράψει τα σχέδια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση μιας πιθανής ενεργειακής κρίσης αυτόν τον χειμώνα.

Ορισμένες από τις επανεκκινήσεις αντιστοιχούν στο τέλος των καλοκαιρινών προγραμμάτων συντήρησης και η κυβέρνηση θα «παρακολουθήσει στενά με την EDF» την πρόοδο στους αντιδραστήρες που επηρεάστηκαν από προβλήματα διάβρωσης που αποκαλύφθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v