ΗΠΑ: Σε υψηλό 14 ετών εκτοξεύτηκαν τα στεγαστικά επιτόκια

Το μέσο επιτόκιο για ένα 30ετές δάνειο αυξήθηκε στο 5,89%, από 5,66% την περασμένη εβδομάδα.

ΗΠΑ: Σε υψηλό 14 ετών εκτοξεύτηκαν τα στεγαστικά επιτόκια

Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ κινήθηκαν ανοδικά για τρίτη διαδοχική εβδομάδα, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008.

Όπως ανακοίνωσε η Freddie Mac, το μέσο επιτόκιο για ένα 30ετές δάνειο αυξήθηκε στο 5,89%, από 5,66% την περασμένη εβδομάδα.

Το κόστος δανεισμού για την αγορά ακινήτου έχει αυξηθεί πρόσφατα, με τα επιτόκια να αυξάνονται σχεδόν κατά μία ποσοστιαία μονάδα τον περασμένο μήνα.

Τα υψηλότερα επιτόκια έχουν παραγκωνίσει τους πιθανούς αγοραστές ακινήτου, επηρεάζοντας τις αγορές real estate, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης.

Η εξασθένηση της ζήτησης έχει πλέον αρχίσει να επιβαρύνει τις τιμές, με το μέσο όρο των κατοικιών στις ΗΠΑ να πωλείται κάτω από την ζητούμενη τιμή για πρώτη φορά σε σχεδόν 18 μήνες, σύμφωνα με την Redfin Corp.

«Τα επιτόκια στεγαστικών δανείων αυξήθηκαν ξανά καθώς οι αγορές συνεχίζουν να διαχειρίζονται την προοπτική μιας πιο επιθετικής νομισματικής πολιτικής για την καταπολέμηση του αυξημένου πληθωρισμού» ανέφερε στην ανακοίνωση ο Σαν Κάτερ, επικεφαλής οικονομολόγος του Freddie Mac. «Όχι μόνο αυξάνονται τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, αλλά η διασπορά των επιτοκίων έχει επίσης αυξηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι οι δανειολήπτες μπορούν να επωφεληθούν από τις αγορές τους για καλύτερο επιτόκιο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v