Και άλλη εταιρεία ενέργειας ζητάει στήριξη από τη γερμανική κυβέρνηση

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εισαγωγής ρωσικού φυσικού αερίου, η VNG, χρειάζεται βοήθεια για να επιβιώσει. Όπως η Uniper, έχει δεχθεί χτύπημα από την απότομη πτώση στις παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου.

Και άλλη εταιρεία ενέργειας ζητάει στήριξη από τη γερμανική κυβέρνηση

Η VNG, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείας εισαγωγής ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία, ζήτησε την Παρασκευή από την κυβέρνηση βοήθεια για να επιβιώσει - πρόκειται για ακόμη μία ευρωπαϊκή ενεργειακή εταιρεία που αναζητά κρατική υποστήριξη λόγω των περικοπών της Μόσχας.

Οπως μεταδίδει το Reuters, αν και η εταιρεία δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες, αυτό θα μπορούσε θεωρητικά να περιλαμβάνει αίτημα για μερική κρατικοποίηση σύμφωνα με μέτρα σταθεροποίησης που καλύπτονται από νόμο της Γερμανίας για την ενεργειακή ασφάλεια του εφοδιασμού.

«Μέχρι την έναρξη του ρωσικού επιθετικού πολέμου, η VNG ήταν ένας υγιής εταιρικός όμιλος που συνεισέφερε στην ασφάλεια του εφοδιασμού με φυσικό αέριο στη Γερμανία», δήλωσε η VNG, η οποία ανήκει κατά 74,21% στη γερμανική εταιρεία κοινής ωφελείας EnBW.

«Οι επιπτώσεις του ρωσικού πολέμου στις ενεργειακές αγορές έθεσαν τη VNG σε μια ολοένα και πιο κρίσιμη οικονομική κατάσταση χωρίς δική της ευθύνη», ανέφερε η VNG.

Η γερμανική κυβέρνηση θα εξετάσει την αίτηση και εργάζεται για τη σταθεροποίηση της εταιρείας, δήλωσαν εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομίας, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο δεν γνώριζε ότι έχουν υποβληθεί άλλες αιτήσεις για βοήθεια από εταιρείες ενέργειας.

Όπως η Uniper, η οποία τον Ιούλιο εξασφάλισε μια κυβερνητική διάσωση, συνολικά 19 δισ. ευρώ, η VNG έχει δεχθεί χτύπημα από μια απότομη πτώση στις παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v