Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Comeback για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Μετά από έναν χρόνο πτώσης, σημείωσαν την πρώτη άνοδο τον Αύγουστο. Πρωτιά για τη Mercedes. Η εικόνα ανά αυτοκινητοβιομηχανία.

Comeback για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Σε ανάπτυξη επέστρεψε η ευρωπαϊκή αγορά καινούριων αυτοκινήτων τον Αύγουστο καταγράφοντας την πρώτη άνοδο σε 13 μήνες, αν και η άνοδος μπορεί να είναι βραχύβια καθώς ο πληθωρισμός-ρεκόρ και μια άνευ προηγουμένου ενεργειακή κρίση απειλούν τους αγοραστές.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ταξινομήσεις αυξήθηκαν 3,4% σε ετήσια βάση, στα 748.961 οχήματα τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων. Η γερμανική Mercedes-Benz ήταν μεταξύ εκείνω με τις καλύτερες επιδόσεις - έκανε άλμα 16% σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες βλέπουν βελτίωση όσον αφορά ορισμένους περιορισμούς στην εφοδιαστική αλυσίδα, όπως η έλλειψη ημιαγωγών που αρχίζει να μειώνεται. Ακόμα κι έτσι, ο πληθωρισμός και η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας θολώνουν τις προβλέψεις για τις πωλήσεις. Οι επιδόσεις του περασμένου μήνα συγκρίνονται με τις κακές επιδόσεις του προηγούμενου έτους και παραμένουν πολύ κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα.

Η εικόνα ανά αυτοκινητοβιομηχανία:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v