Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βέλγιο: Πακέτα εκατ. ευρώ στη στήριξη πολιτών και... Ουκρανίας

Πρόσθετα μέτρα για τη στήριξη των ενεργειακών αναγκών πολιτών και επιχειρήσεων, που συνολικά έχουν ξεπεράσει τα €6 δισ. Και στο εξωτερικό αλλά αλληλένδετο μέτωπο, στρατιωτική βοήθεια ύψους 12 εκατ. ευρώ στην Ουκρανία.

Βέλγιο: Πακέτα εκατ. ευρώ στη στήριξη πολιτών και... Ουκρανίας

Πρόσθετη βοήθεια στα νοικοκυριά προκειμένου να καλύψουν τους λογαριασμούς ενέργειας τους επόμενους μήνες αποφάσισε να παράσχει η κυβέρνηση του Βελγίου, πέραν των 6 δισ. ευρώ που έχουν ήδη δρομολογηθεί σε μέτρα στήριξης της αγοραστικής δύναμης των πολιτών.

Για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο θα εφαρμοστεί ένα νέο βασικό πακέτο ενέργειας σε μειωμένη τιμή, που αφορά παρέμβαση 135 ευρώ τον μήνα για το φυσικό αέριο και 61 ευρώ για το ρεύμα.

Η έκπτωση προορίζεται για άτομα με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Παράλληλα, λαμβάνονται μέτρα και για τη στήριξη των επιχειρήσεων, όπως αναβολή καταβολής εισφορών, ενώ προτείνονται και φορολογικές διευκολύνσεις.

Στο εξωτερικό πλην όμως αλληλένδετο μέτωπο, το Βέλγιο αποφάσισε την παροχή στρατιωτικής βοήθειας ύψους 12 εκατ. ευρώ στην Ουκρανία. Το νέο πακέτο θα περιλαμβάνει βαριά πολυβόλα και πυρομαχικά, καθώς και χειμερινές στολές, σύμφωνα με την υπουργό Άμυνας της χώρας.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρο είχε ανακοινώσει τη μεταφορά δύο πολυβόλων και περίπου 4 τόνων καυσίμου ντίζελ στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, ενώ ακολούθησαν κι άλλες παραδόσεις οπλισμού. Επιπλέον, αναφέρουν βελγικά μέσα, στα σχέδια του 2023 βρίσκεται και η προμήθεια ιατρικών μηχανημάτων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ, ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v