Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημεία των καιρών: Στη Γερμανία προσληφθέντες δεν παρουσιάζονται για... εργασία!

Το 53% των εργοδοτών δήλωσε ότι αρκετοί υποψήφιοι σταμάτησαν να επικοινωνούν μαζί τους αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης, δείχνει δημοσκόπηση του Indeed. Πού οφείλεται η... εξαφάνιση των εργαζομένων.

Σημεία των καιρών: Στη Γερμανία προσληφθέντες δεν παρουσιάζονται για... εργασία!

Ενώ πολλές εταιρείες συνηθίζουν να αγνοούν τους ανεπιθύμητους αιτούντες, οι υποψήφιοι εργαζόμενοι στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έχουν αρχίσει να... εξαφανίζονται, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τον ιστότοπο εύρεσης εργασίας Indeed, στην οποία συμμετείχαν 400 υπάλληλοι πρόσληψης.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι η τάση ενισχύθηκε το περασμένο έτος, με τους άνδρες αιτούντες να εξαφανίζονται πιο συχνά από τις γυναίκες, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Τα στοιχεία της δημοσκόπησης υπογραμμίζουν τη σοβαρή έλλειψη ειδικευμένου εργατικού δυναμικού που αντιμετωπίζουν οι γερμανικές εταιρείες, λόγω του δημογραφικού προβλήματος και των αλλαγών που έχει φέρει η πανδημία. 

Αν και δεν είναι ασυνήθιστο για τους υποψήφιους να αποφασίζουν πως δεν επιθυμούν να επικοινωνήσουν ξανά με κάποια επιχείρηση πριν από την πραγματοποίηση συνέντευξης, το 53% των εργοδοτών δήλωσε ότι αρκετοί υποψήφιοι εξαφανίστηκαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Στο ίδιο πλαίσιο, σχεδόν ένας στους πέντε εργοδότες λέει ότι έχει αγνοηθεί πλήρως ακόμη και μετά την προσφορά μιας θέσης σε υποψήφιο εργαζόμενο ενώ το 7% των ερωτηθέντων ισχυρίζεται ότι οι νεοπροσληφθέντες υπάλληλοι επέλεξαν να μην εμφανιστούν την πρώτη μέρα εργασίας!

«Οι αιτούντες έχουν συχνά τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ πολλών και καλών επιλογών και δεν ακολουθούν κάθε διαδικασία αίτησης με συνέπεια μέχρι το τέλος», δήλωσε ο Tim Verhoeven, ειδικός σε θέματα προσλήψεων στο Indeed.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v