Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποδεσμεύει αποθέματα βενζίνης και πετρελαίου η Ελβετία

«Για όσο χρειαστεί», προκειμένου να διασφαλιστεί ο εφοδιασμός της εγχώριας οικονομίας. Τα στρατηγικά αποθέματα της χώρας καλύπτουν 3-5 μήνες κανονικής κατανάλωσης.

Αποδεσμεύει αποθέματα βενζίνης και πετρελαίου η Ελβετία

Η ελβετική κυβέρνηση θα αποδεσμεύσει βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης, πετρέλαιο θέρμανσης και κηροζίνη από τα στρατηγικά αποθέματά της από τις 3 Οκτωβρίου, προκειμένου να διασφαλίσει την επάρκεια των πετρελαϊκών προϊόντων στην εγχώρια οικονομία, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή.

Ανέφερε πως οι περιορισμένες δυνατότητες μεταφοράς φορτίων στον ποταμό Ρήνο καθώς και εφοδιαστικά προβλήματα με τις ξένες σιδηροδρομικές μεταφορές προκάλεσαν ελλείψεις στον συμβατικό εφοδιασμό.

Τα στρατηγικά αποθέματα, ή υποχρεωτικά αποθέματα, για βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και πετρέλαιο θέρμανσης καλύπτουν περίπου 4-5 μήνες κανονικής κατανάλωσης. Στην περίπτωση της κηροζίνης, τα αποθέματα αρκούν για περίπου τρεις μήνες, ανέφερε η κυβέρνηση.

Ο κανονισμός για την αποδέσμευση αποθεμάτων θα παραμείνει σε ισχύ για «όσο απαιτείται από την κατάσταση», πρόσθεσε.

Υποχρεωτικά αποθέματα πετρελαϊκών προϊόντων είχαν αποδεσμευτεί για τελευταία φορά το 2005, το 2010 και το 2019.

Η κυβέρνηση συνέστησε επίσης στις εταιρίες -εφόσον έχουν τη δυνατότητα- να στραφούν στη χρήση πετρελαίου θέρμανσης αντί για φυσικό αέριο από την 1η Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v