Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσεχία: Επαναφέρει προσωρινά τους ελέγχους στα σύνορα με τη Σλοβακία

Το μέτρο στοχεύει στον περιορισμό της παράτυπης μετανάστευσης. Θεαματική η εκτίναξη του φαινομένου σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τσεχία: Επαναφέρει προσωρινά τους ελέγχους στα σύνορα με τη Σλοβακία

Η Τσεχία ανακοίνωσε ότι θα επαναφέρει προσωρινά τους ελέγχους κατά μήκος των συνόρων με τη γειτονική Σλοβακία λόγω μιας αύξησης του αριθμού των αφίξεων παράτυπων μεταναστών.

"Από τις δώδεκα τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, οι έλεγχοι στα σύνορα θα επανέλθουν σε 27 παλιά σημεία συνοριακής διέλευσης σε όλο το μήκος των συνόρων με τη Σλοβακία κατά τη διάρκεια τουλάχιστον των δέκα επόμενων ημερών", ανέφερε η τσεχική αστυνομία σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε σήμερα στο Twitter.

Οι δύο χώρες είναι μέλη της ζώνης Σένγκεν ελεύθερης κυκλοφορίας ανθρώπων.

Από τις αρχές Ιουνίου μέχρι τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, η τσεχική αστυνομία δήλωσε ότι συνέλαβε 9.500 παράτυπους μετανάστες, έναντι 1.330 για το σύνολο του περασμένου έτους.

Ο Τσέχος πρωθυπουργός Πετρ Φιάλα εκτίμησε πως οι ξένοι υπήκοοι, οι οποίοι στην πλειονότητά τους προέρχονται από τη Συρία, χρησιμοποιούν την Τσεχία ως χώρα διέλευσης, προτού συνεχίσουν προς άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Οφείλουμε να λάβουμε αυτό το προληπτικό μέτρο προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση μακροπρόθεσμα και να αποθαρρύνουμε τους παράνομους μετανάστες να ακολουθούν αυτή τη διαδρομή", δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης σε συνέντευξη Τύπου.

Η Τσεχία και η Σλοβακία αποτελούσαν μία χώρα μέχρι το 1993, προτού χωριστούν και εγκαταστήσουν συνοριακά περάσματα τα οποία καταργήθηκαν μετά την ταυτόχρονη ένταξή τους στον χώρο Σένγκεν το 2007.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v