Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο πιο χαμηλό από το 1991 οι προσδοκίες των Γερμανών για το εισόδημά τους

Ο πληθωρισμός και οι φόβοι για την ενεργειακή κρίση οδηγούν την καταναλωτική εμπιστοσύνη σε νέο χαμηλό, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου GfK.

Στο πιο χαμηλό από το 1991 οι προσδοκίες των Γερμανών για το εισόδημά τους

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία υποχώρησε τον Σεπτέμβριο και αναμένεται να πέσει κατά 5,7 μονάδες σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο, για να φτάσει στις -42,5 μονάδες, όπως ενημέρωσε το ινστιτούτο έρευνας αγοράς GfK σε έκθεση που παρουσίασε την Τετάρτη.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η κύρια αιτία της πτώσης αυτού του μήνα είναι η μείωση των προσδοκιών για το εισόδημα, που υποχώρησε κατά 22,4 μονάδες στις -67,7 μονάδες, τη χαμηλότερη ένδειξη από τότε που ξεκίνησε η μέτρηση αυτής της τιμής το 1991.

Οι οικονομικές προσδοκίες συνεχίζουν να κατηφορίζουν τον Σεπτέμβριο, υποχωρώντας 4,3 μονάδες στο -21,9, τη χαμηλότερη τιμή από τον Μάιο του 2009.

Από την άλλη πλευρά, ο δείκτης τάσης για αγορές μειώθηκε κατά 3,8 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, φθάνοντας στο -19,5 και σημειώνοντας νέο χαμηλό από τον Οκτώβριο του 2008.

Ο πληθωρισμός έφτασε στο 8,8% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο και οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν επί του παρόντος το ποσοστό του Σεπτεμβρίου να φτάσει το 10%.

Σημειώνεται ότι η περίοδος της έρευνας ήταν από 1-12 Σεπτεμβρίου 2022.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v