Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφορίζει το αέριο, στα €176 ανά μεγαβατώρα

Το ρωσικό αέριο εξακολουθεί να ρέει στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας. Υπάρχει επίσης τροφοδοσία μέσω του αγωγού TurkStream σε ορισμένες μικρότερες χώρες κατανάλωσης και την Τουρκία.

Κατηφορίζει το αέριο, στα €176 ανά μεγαβατώρα

Υποχωρούν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη εν μέσω ενδείξεων ότι θα είναι σε θέση η ήπειρος να βγάλει αυτόν τον χειμώνα, καθώς η ΕΕ υποσχέθηκε περισσότερα μέτρα για τον περιορισμό της κρίσης μετά την αρχική συμφωνία που έκλεισε την περασμένη εβδομάδα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι Ευρωπαίοι υπουργοί υποστήριξαν μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του στόχου μείωσης της ζήτησης ενέργειας και δήλωσαν ότι είναι πιθανά περισσότερα μέτρα αυτή την εβδομάδα. Το θέμα του ανώτατου ορίου στις τιμές του φυσικού αερίου χονδρικής πρόκειται να επανέλθει στο τραπέζι.

Το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο κατηφορίζει 6,5%, στα 176 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Το ρωσικό αέριο εξακολουθεί να ρέει στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας, αλλά αυτή η διαδρομή παραμένει σε κίνδυνο, όσο συνεχίζεται ο πόλεμος. Υπάρχει επίσης τροφοδοσία μέσω του αγωγού TurkStream σε ορισμένες μικρότερες χώρες κατανάλωσης και την Τουρκία. Το Σαββατοκύριακο, η Gazprom ανέστειλε τις παραδόσεις στην Ιταλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v