Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φιλιππίνες: 433 άνθρωποι κέρδισαν το τζακπότ!

Πόνταραν τους ίδιους αριθμούς, που μάλιστα όλοι ήταν πολλαπλάσιοι του 9, και μοιράζονται 4 εκατ. δολάρια. Νοθεία ή στατιστικό θαύμα; Εκτός από την έρευνα που ζητά η Γερουσία της χώρας, την απάντηση δίνουν μαθηματικοί και ιστορικοί του τζόγου...

Φιλιππίνες: 433 άνθρωποι κέρδισαν το τζακπότ!

Ένα τυχερό παιχνίδι στις Φιλιππίνες κλήρωσε τζακπότ σε 433 νικητές, ο μεγαλύτερος αριθμός ατόμων που έχουν κερδίσει ποτέ, μεταδίδει το BBC.

Στο έπαθλο των 236 εκατομμυρίων πέσο (4 εκατ. δολάρια) του Grand Lotto το περασμένο Σαββατοκύριακο οδήγησε μια ακολουθία αριθμών, που ήταν όλοι πολλαπλάσιοι του εννέα.

Και εύλογα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Γερουσία Κόκο Πίμεντελ ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για τα «ύποπτα» αποτελέσματα.

Οι συμμετέχοντες στο Grand Lotto επιλέγουν έξι αριθμούς από το 1 έως το 55. Ο Μελκιάδες Ρόμπλες, γενικός διευθυντής του φιλιππινέζικου οργανισμού τυχερών παιχνιδιών (PCSO) προσπάθησε να τιθασεύσει τη φημολογία εξηγώντας ότι η κλήρωση δεν γίνεται να νοθευτεί.

Τόνισε μάλιστα ότι οι παίκτες συνηθίζουν να ποντάρουν σε λογικές ακολουθίες αριθμών, και μάλιστα πάντα στις ίδιες.

«Δεν είναι καλό να είσαι μόνο πιστός στη γυναίκα ή στον άντρα σου. Καλό είναι να είσαι πιστός και στους αριθμούς σου», είπε σε συνέντευξη τύπου.

Το PCSO δημοσίευσε και βίντεο με δηλώσεις νικητών: «Ποντάρω στα πολλαπλάσια του εννέα, και του οκτώ και του επτά και του έξι, εδώ και πολλά χρόνια. Ε, ήρθε κι η σειρά μου να κερδίσω!» είπε ένας.

Ο Τέρενς Τάο, καθηγητής μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, είπε ότι ένα τέτοιο νικηφόρο μοτίβο είναι πολύ σπάνιο σε κάθε λαχειοφόρο αγορά. «Αλλά υπάρχουν εκατοντάδες λαχεία κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο, και στατιστικά δεν είναι περίεργο μια φορά σε βάθος δεκαετιών να κερδίσει μια τέτοια ασυνήθιστη ακολουθία».

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Κατηγορίες για απάτη υπήρξαν και στη Νότια Αφρική τον Δεκέμβριο του 2020, όταν 20 άτομα κέρδισαν το τζακπότ έχοντας παίξει την ακολουθία αριθμών 5-6-7-8-9-10.

Και στη Βρετανία, τον Μάρτιο του 2016, περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι επέλεξαν σωστά πέντε από τους έξι αριθμούς - όλοι πολλαπλάσιο του επτά - αλλά κέρδισαν μόλις 15 λίρες ο καθένας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v