Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mark Mobius: Στο 9% τα επιτόκια της Fed, αν ο πληθωρισμός επιμείνει

Εφιαλτική πρόβλεψη για επιτόκια-μαμούθ από τον βετεράνο επενδυτή. «Εάν ο πληθωρισμός είναι 8%, τα επιτόκια πρέπει να αυξηθούν υψηλότερα». Συνιστά προσεκτικές κινήσεις στα εμπορεύματα.

Mark Mobius: Στο 9% τα επιτόκια της Fed, αν ο πληθωρισμός επιμείνει

Ο αγώνας της Ομοσπονδιακής Τράπεζας ενάντια στον πληθωρισμό προκάλεσε τον βετεράνο διαχειριστή κεφαλαίων Mark Mobius να προειδοποιεί ότι τα επιτόκια θα εκτοξευθούν στο 9%.

«Εάν ο πληθωρισμός είναι 8%, τα επιτόκια πρέπει να αυξηθούν υψηλότερα από τον πληθωρισμό, που σημαίνει 9%», δήλωσε ο συνιδρυτής της Mobius Capital Partners στο Bloomberg TV τη Δευτέρα. Ενώ οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής μπορεί να μην αυξάνουν τόσο επιθετικά τα επιτόκια, εάν ο πληθωρισμός μετριαστεί, ο 86χρονος επενδυτής είπε ότι δεν βλέπει τον πληθωρισμό να υποχωρεί «σύντομα».

Η Fed δέχεται πιέσεις να χειριστεί τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων 40 ετών, αφού η μέτρηση της περασμένης εβδομάδας για τις τιμές καταναλωτή τον Σεπτέμβριο ξεπέρασε τις προσδοκίες. Άλλες μετρήσεις για τον πληθωρισμό παρέμειναν επίσης αυξημένες παρά τις πρόσφατες αυξήσεις των επιτοκίων της Fed.

Προειδοποίησε επίσης τους επενδυτές να είναι προσεκτικοί με τα εμπορεύματα, καθώς η ζήτηση από ορισμένους βασικούς αγοραστές μπορεί να μειωθεί. «Πιθανότατα θα δείτε μια κάμψη στις τιμές των εμπορευμάτων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v