Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξήθηκαν 9,6% τα νέα αυτοκίνητα στην ΕΕ τον Σεπτέμβριο

Ανακάμπτει η αγορά, ωστόσο το 2022 παραμένει σε αρνητικό πρόσημο, με συρρίκνωση 9,9%. Πού οφείλονται οι αυξομειώσεις, ποιες χώρες πρωταγωνιστούν στις νέες ταξινομήσεις.

Αυξήθηκαν 9,6% τα νέα αυτοκίνητα στην ΕΕ τον Σεπτέμβριο

Αύξηση 9,6% σημείωσαν οι ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον μήνα που μας πέρασε. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχή αύξηση που παρουσιάζεται, οφειλόμενη ωστόσο σε μεγάλο βαθμό στις χαμηλές πωλήσεις που σημειώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2021, λόγω της έλλειψης ημιαγωγών που σταμάτησε την παραγωγή πολλών κατασκευαστριών εταιρειών.

Εξετάζοντας τις τέσσερις μεγαλύτερες αγορές της ΕΕ, η Γερμανία και η Ισπανία κατέγραψαν διψήφια αύξηση (+14,1% και +12,7% αντίστοιχα), ενώ η Γαλλία (+5,5%) και η Ιταλία (+5,4%) παρουσίασαν πιο μέτριους ρυθμούς ανάπτυξης.

Στα τρία πρώτα τρίμηνα του 2022 η αγορά επιβατικών αυτοκινήτων της ΕΕ συρρικνώθηκε κατά 9,9%, στις 6.784.090 μονάδες, παρά τα θετικά αποτελέσματα που καταγράφηκαν τους τελευταίους δύο μήνες. Κατά τη διάρκεια του πρώτου εννεάμηνου, η Ιταλία σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση (-16,3%) και ακολούθησε η Γαλλία (-11,8%), η Γερμανία (-7,4%) και η Ισπανία (-7,4%).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v