Η ευρωπαϊκή Superleague προσλαμβάνει CEO και ξαναζεσταίνει τις μηχανές της

Επανέρχεται η ποδοσφαιρική ιδέα για «πρωτάθλημα των εκλεκτών», που κατέρρευσε πέρυσι σαν χάρτινος πύργος. Και μάλιστα προσλήφθηκε διευθύνων σύμβουλος, με στόχο να καμφθούν οι αντιστάσεις των... πάντων.

Η ευρωπαϊκή Superleague προσλαμβάνει CEO και ξαναζεσταίνει τις μηχανές της

Διευθύνοντα σύμβουλο (CEO) προσέλαβε η εταιρεία A22 Sports Management, που βρίσκεται πίσω από την ιδέα της ευρωπαϊκής σουπερλίγκας ποδοσφαίρου, ξεκινώντας μια νέα προσπάθεια προκειμένου να ξεπεραστεί η αντίθεση των οπαδών, μεταδίδει το Bloomberg.

Ο Μπερντ Ράιχαρτ, 48 ετών, θα αναλάβει αυτό τον ρόλο. Το σχέδιο, του οποίου ηγούνται η Γιουβέντους, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης, σχεδόν εγκαταλείφθηκε πριν από περισσότερο από έναν χρόνο, καθώς συνάντησε τη γενική απόρριψη.

Ο Ράιχαρτ ήταν μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος της RTL Deutschland, μιας από τις κορυφαίες εταιρείες πολυμέσων στην Ευρώπη. «Οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι ποδοσφαίρου αντιμετωπίζουν μια σειρά από τρέχουσες προκλήσεις που δεν θα επιλυθούν μόνες τους», είπε.

Στην προηγούμενη έκδοση της ευρωπαϊκής Superleague, στην οποία ορισμένες ομάδες θα ήταν μόνιμα μέλη, αντιτάχθηκαν οπαδοί, πολιτικοί, ακόμη και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ. Αφού ανακοινώθηκε, δεν πέρασαν 48 ώρες ώσπου να αποσυρθεί, ύστερα διαμαρτυρίες οπαδών και άλλων που ανησυχούσαν για τον κίνδυνο που εγκυμονεί για τους μικρότερους συλλόγους της Ευρώπης ένα τέτοιο πρωτάθλημα «εκλεκτών».

Έξι αγγλικές ομάδες είχαν αποσύρει την υποστήριξή τους μέσα σε λίγες ώρες, ενώ καμία γαλλική ή γερμανική ομάδα δεν μπήκε ποτέ στην ποδοσφαιρική ευρω-κλίκα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v