Σεούλ: Ετοιμη για πυρηνική δοκιμή η Βόρεια Κορέα

«Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή ανά πάσα στιγμή», δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Σεούλ: Ετοιμη για πυρηνική δοκιμή η Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες για μια πυρηνική δοκιμή, δήλωσε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας στο κοινοβούλιο, ενισχύοντας τις ανησυχίες ότι η πρώτη έκρηξη πυρηνικής συσκευής από την Πιονγκγιάνγκ σε πέντε χρόνια μπορεί να επίκειται.

«Εκτιμούμε ότι έχει ήδη ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για μια έβδομη πυρηνική δοκιμή», είπε ο Yoon Suk Yeol την Τρίτη, προσθέτοντας ότι το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν υπερασπίστηκε την προληπτική χρήση πυρηνικών όπλων.

Οπως θυμίζει το Bloomberg, οι ΗΠΑ, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία έχουν δεσμευτεί σε αυστηρή και ενιαία τιμωρία για μια πυρηνική δοκιμή, η οποία θα παραβίαζε τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν, είπε σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Βόρεια Κορέα «θα μπορούσε να πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή ανά πάσα στιγμή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v