Επιμένει ο Πούτιν ότι Ουκρανοί σχεδιάζουν χρήση «βρόμικης βόμβας»

Ο Ρώσος πρόεδρος παρακολούθησε στρατιωτικές ασκήσεις που προσομοιώνουν αντίποινα σε πυρηνικό χτύπημα. Είχαν ενημερώσει τις ΗΠΑ για τον σχεδιασμό.

Επιμένει ο Πούτιν ότι Ουκρανοί σχεδιάζουν χρήση «βρόμικης βόμβας»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία γνώριζε τα ουκρανικά σχέδια να χρησιμοποιήσουν μια «βρόμικη βόμβα», επαναλαμβάνοντας έναν ισχυρισμό που διατυπώθηκε επανειλημμένα από τη Μόσχα τις τελευταίες ημέρες.

Μιλώντας σε μια συνάντηση με τους αρχηγούς πληροφοριών πρώην σοβιετικών χωρών, ο Πούτιν είπε ότι ο κίνδυνος σύγκρουσης στον κόσμο και στην περιοχή είναι υψηλός και ότι η ασφάλεια πρέπει να ενισχυθεί γύρω από βασικές υποδομές.

Να σημειωθεί ότι όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επέβλεψε τις στρατιωτικές ασκήσεις που προσομοιώνουν αντίποινα σε πυρηνικό χτύπημα, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για περαιτέρω κλιμάκωση από το Κρεμλίνο.

Σε τηλεοπτικά σχόλια, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου είπε στον Πούτιν ότι οι ασκήσεις είχαν σκοπό να προσομοιώσουν «ένα μαζικό πυρηνικό χτύπημα», ως απάντηση σε μια πυρηνική επίθεση στη Ρωσία.

Οι ΗΠΑ δήλωσαν την Τρίτη ότι η Ρωσία ενημέρωσε για το σχέδιό της να διεξαγάγει ασκήσεις με πυρηνικά, οι οποίες λαμβάνουν χώρα ετησίως.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε τη Ρωσία την Τρίτη να μη χρησιμοποιήσει πυρηνικό ή ραδιενεργό όπλο στην Ουκρανία. «Πέρασα πολύ χρόνο σήμερα μιλώντας γι' αυτό», είπε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους. «Επιτρέψτε μου απλώς να πω ότι η Ρωσία θα έκανε ένα απίστευτα σοβαρό λάθος, εάν χρησιμοποιούσε ένα τακτικό πυρηνικό όπλο».

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν ότι σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν ατομικά όπλα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v