Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλό 20 ετών πλησιάζουν τα επιτόκια στεγαστικών στις ΗΠΑ

Το σταθερό επιτόκιο για ένα στεγαστικό δάνειο διάρκειας 30 ετών αυξήθηκε στο 7,14% την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Νοεμβρίου, κοντά στο υψηλότερο σημείο από το 2001.

Υψηλό 20 ετών πλησιάζουν τα επιτόκια στεγαστικών στις ΗΠΑ

Ανοδικά κινήθηκαν τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, με πορεία προς υψηλό δύο δεκαετιών, υποδεικνύοντας περαιτέρω αδυναμία στη ζήτηση κατοικιών.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το σταθερό επιτόκιο για ένα στεγαστικό δάνειο διάρκειας 30 ετών αυξήθηκε στο 7,14% την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Νοεμβρίου, κοντά στο υψηλότερο σημείο από το 2001, σύμφωνα με στοιχεία της Mortgage Bankers Association που δημοσιεύθηκαν σήμερα Τετάρτη. 

Η συνολική μέτρηση των αιτήσεων διολίσθησε και είναι στο πιο αδύναμο από το 1997. Ένας δείκτης δραστηριότητας αναχρηματοδότησης υποχώρησε σε χαμηλό 22 ετών.

Η αγορά κατοικίας -ένας από τους πιο ευαίσθητους τομείς της οικονομίας στις αλλαγές των επιτοκίων- επιδεινώθηκε ραγδαία φέτος καθώς η Federal Reserve αυστηροποιεί τη νομισματική πολιτική για να βοηθήσει στη μείωση του πληθωρισμού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v