Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody's για Credit Suisse: Μην περιμένετε κέρδη πριν το 2025

Μέτρια κερδοφορία υπό όρους βλέπει ο οίκος αξιολόγησης για την προβληματική ελβετική τράπεζα που μπαίνει στο μακρύ τούνελ της αναδιάρθρωσης, με στόχο το ξέφωτο της εξυγίανσης. Μέχρι τότε έρχονται μεγάλες απώλειες, πάνω από $9 δισ.

Moodys για Credit Suisse: Μην περιμένετε κέρδη πριν το 2025

Οι επενδυτές της Credit Suisse θα πρέπει να προετοιμαστούν για ζημίες δισεκατομμυρίων δολαρίων προτού το σαρωτικό σχέδιο αναδιάρθρωσης οδηγήσει τελικά την προβληματική ελβετική τράπεζα σε μέτρια κερδοφορία το 2025 - κι αυτό μόνο εάν μπορέσει να ξεπεράσει τους απότομους κινδύνους, σύμφωνα με τη Moody's.

Ο οίκος αξιολόγησης ανέφερε ότι το σχέδιο της ελβετικής τράπεζας συνεπάγεται αυξημένα κόστη αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης και μειωμένες ροές εσόδων, οδηγώντας σε μεγάλες απώλειες το 2022 και ακόμη περισσότερες το 2023.

«Ο όμιλος θα μπορούσε να επιστρέψει σε μέτρια κερδοφορία το 2025, αλλά σε επίπεδα που εξακολουθούν να είναι σημαντικά χαμηλότερα από τα ιστορικά του αποτελέσματα», πρόσθεσε, λέγοντας ότι η ισοσκέλιση πιθανότατα θα έρθει το 2024, μετά από συνδυασμένες ζημίες περίπου 9 δισ. ελβετικών φράγκων φέτος και το επόμενο έτος.

Η Moody's προβλέπει σωρευτικές ζημίες 10,7 δισ. ελβετικά φράγκα μεταξύ 2021 και 2023

Ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse Ulrich Koerner είχε δηλώσει ότι η τράπεζα, αφού αναδιαρθρωθεί, θα γίνει κερδοφόρα από το 2024.

Ο ελβετικός όμιλος ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα μια ριζική αναμόρφωση, που περιλαμβάνει αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. δολαρίων, συρρίκνωση της επενδυτικής του τράπεζας και χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας.

Η Moody's προειδοποίησε ότι το μακρό χρονοδιάγραμμα της νέας ανανέωσης πιθανότατα θα οδηγήσει σε υψηλό κίνδυνο κόπωσης και απώλειας πελατών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v