Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Σαουηδική Αραβία διαψεύδει ότι εξετάζει αύξηση παραγωγής για ΟΠΕΚ+

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν διέψευσε δημοσίευμα της WSJ ότι εξετάζει αύξηση παραγωγής πετρελαίου.

H Σαουηδική Αραβία διαψεύδει ότι εξετάζει αύξηση παραγωγής για ΟΠΕΚ+

H Σαουδική Αραβία και άλλα μέλη του ΟΠΕΚ συζητούν αύξηση της παραγωγούς, ανέφεραν αντιπρόσωποι του πετρελαϊκού καρτέλ στη Wall Street Journal. 

Μια αύξηση της παραγωγής κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα είναι υπό εξέταση για τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ στις 4 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας. 

Η WSJ αναφέρει ότι η αύξηση της παραγωγής μπήκε στο τραπέζι αφότου η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν δήλωσε σε ομοσπονδιακό δικαστή ότι ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν πρέπει να έχει ασυλία από τις διώξεις για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Η απόφαση για τη χορήγηση ασυλίας ισοδυναμεί με παραχώρηση στον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, σύμφωνα με τη WSJ.

Τον περασμένο μήνα ο ΟΠΕΚ αποφάσισε αναπάντεχα να μειώσει την παραγωγή.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν δήλωσε ότι το Ριάντ δεν συζητά μια πιθανή αύξηση της παραγωγής πετρελαίου με άλλους παραγωγούς πετρελαίου του ΟΠΕΚ.

«Είναι ευρέως γνωστό ότι ο ΟΠΕΚ+ δεν συζητά καμία απόφαση πριν από τη συνεδρίαση», δήλωσε.

«Η τρέχουσα περικοπή κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από τον ΟΠΕΚ+ συνεχίζεται μέχρι το τέλος του 2023 και εάν προκύψει ανάγκη να ληφθούν περαιτέρω μέτρα με μείωση της παραγωγής για να εξισορροπηθεί η προσφορά και η ζήτηση, παραμένουμε πάντα έτοιμοι να παρέμβουμε», πρόσθεσε.

Μετά τη διάψευση από το Ριάντ, η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού περιόρισε τις απώλειες στο 1% από 5% προηγουμένως.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v