Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιστορική βουτιά 20% για τη μετοχή της Dr. Martens

Η μετοχή της εμβληματικής εταιρείας με τα διάσημα μποτάκια κατρακυλά στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Κέρδη και έσοδα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Πιέζει και τους καταναλωτές μεσαίας τάξης ο υψηλός πληθωρισμός.

Ιστορική βουτιά 20% για τη μετοχή της Dr. Martens

Ιστορική βουτιά κάνουν οι μετοχές της Dr. Martens, αφού η εμβληματική εταιρεία με τα διάσημα μποτάκια ανέφερε πωλήσεις και κέρδη που δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες των αναλυτών.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, είναι ακόμη μία ένδειξη ότι οι καταναλωτές της μεσαίας τάξης αισθάνονται επίσης την πίεση από τον υψηλό πληθωρισμό.

Τα έσοδα για το εξάμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου ήταν 418,6 εκατ. στερλίνες (505,9 εκατ. δολάρια), ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ήταν £88,8 εκατ., σύμφωνα με την εταιρεία. Και τα δύο δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις εκτιμήσεις του Bloomberg Consensus.

«Συνολικά, εξακολουθούμε να βλέπουμε καλή ανάπτυξη από την επιχείρηση», δήλωσε ο Kenny Wilson, διευθύνων σύμβουλος της Dr. Martens. «Στην Ευρώπη, εξακολουθούμε να βλέπουμε πολύ ισχυρή ζήτηση για τη μάρκα, ενώ μια μικρή μείωση καταγράφηκε το δεύτερο τρίμηνο στις ΗΠΑ. Αλλά βλέπουμε comeback τώρα καθώς ο καιρός γίνεται πιο κρύος».

Η μετοχή της χάνει 20% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v