Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Ακροδεξιοί στους συλληφθέντες για τη δολοφονία 14χρονου Μαροκινού

Στους πανηγυρισμούς, μετά την επικράτηση με 2:0 επί του Μαρόκου, υπήρξαν εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα σε Γάλλος και Μαροκινούς στο Μονπελιέ.

Γαλλία: Ακροδεξιοί στους συλληφθέντες για τη δολοφονία 14χρονου Μαροκινού

Η Γαλλία και όλος ο πλανήτης παραμένει σοκαρισμένος, μετά τα επεισόδια στο Μονπελιέ τη Τετάρτη (14/12) το βράδυ ανάμεσα σε Γάλλους και Μαροκινούς, που οδήγησαν στο θάνατο ενός 14χρονου παιδιού.

Η νύχτα, που η Γαλλία έφτασε στο δεύτερο συνεχόμενο τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, για πρώτη φορά στην ιστορία της, έμελλε να είναι και σοκαριστική για το κοινό της χώρας. Στους πανηγυρισμούς, μετά την επικράτηση με 2:0 επί του Μαρόκου, υπήρξαν εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα σε Γάλλος και Μαροκινούς στο Μονπελιέ.

Στη διάρκεια των συγκρούσεων, ένας 14χρονος Μαροκινός προσπάθησε να αρπάξει μία γαλλική σημαία από ένα αυτόκινητο, με τον οδηγό να πατάει και να τον εγκαταλείπει, εξέλιξη που οδήγησε στο θάνατο του νεαρού παιδιού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που βγαίνουν από γαλλικά μέσα ενημέρωσης, έχουν συλληφθεί περισσότερα από 100 άτομα, με περισσότερα από τα 50 εξ’ αυτών να είναι μέλη ακροδεξιών οργανώσεων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v