Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Β. Κορέα: Επιβεβαίωσε δοκιμή για την ανάπτυξη κατασκοπευτικού δορυφόρου

Το έργο πρόκειται να τελειοποιηθεί έως τον Απρίλιο του 2023. Η δήλωση έγινε μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας ότι η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς.

Β. Κορέα: Επιβεβαίωσε δοκιμή για την ανάπτυξη κατασκοπευτικού δορυφόρου

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA μετέδωσε σήμερα ότι η χώρα πραγματοποίησε χθες, Κυριακή, μία “σημαντική δοκιμή τελικής φάσης” για την ανάπτυξη ενός κατασκοπευτικού δορυφόρου, τον οποίο επιδιώκει να τελειοποιήσει μέχρι τον Απρίλιο του 2023.

Η ανακοίνωση έγινε μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς.

Η Εθνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Ανάπτυξης (NADA) της Βόρειας Κορέας πραγματοποίησε τη δοκιμή στις εγκαταστάσεις δορυφορικής εκτόξευσης Σοχάε στα βορειοδυτικά της χώρας, προκειμένου να αξιολογήσει την ικανότητα δορυφορικών λήψεων, της μετάδοσης δεδομένων, αλλά και την απόδοση των συστημάτων ελέγχου στο έδαφος, όπως μετέδωσε το KCNA.

“Επιβεβαιώσαμε σημαντικές τεχνικές ενδείξεις όπως η τεχνολογία λειτουργίας της κάμερας σε διαστημικό περιβάλλον, η επεξεργασία και η ικανότητα μετάδοσης δεδομένων από τις συσκευές επικοινωνίας, ιχνηλάτησης, αλλά και η ακρίβεια του συστήματος επίγειου ελέγχου”, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος της NADA στην ανακοίνωση που μετέδωσε το KCNA.

Ο ίδιος εκπρόσωπος χαρακτήρισε τη δοκιμαστική εκτόξευση “τελική διαδικασία προς την εκτόξευση ενός αναγνωριστικού δορυφόρου”, ο οποίος θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο.

Το KCNA δημοσίευσε δύο μαυρόασπρες φωτογραφίες χαμηλής ανάλυσης της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας Σεούλ, αλλά και της διπλανής πόλης Ίντσεον, για τις οποίες υποστήριξε ότι ελήφθησαν στη διάρκεια της χθεσινής εκτόξευσης.

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε έναν πρωτόγνωρο αριθμό δοκιμαστικών πυραυλικών εκτοξεύσεων αυτή τη χρονιά, συμπεριλαμβανομένων και διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) που έχουν σχεδιαστεί για να πλήξουν τις ηπειρωτικές ΗΠΑ, αγνοώντας τις διεθνείς κυρώσεις.

Την Παρασκευή, η Βόρεια Κορέα δοκίμασε έναν κινητήρα στερεού καυσίμου μεγάλης ώσης.

Η Πιονγκγιάνγκ έχει δοκιμάσει δορυφορικά συστήματα στη διάρκεια πυραυλικών εκτοξεύσεων, ενώ ο ηγέτης της, Κιμ Γιονγκ Ουν έχει ανακοινώσει την προσπάθεια ανάπτυξης ενός κατασκοπευτικού δορυφόρου που θα παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τις στρατιωτικές ενέργειες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Το προεδρικό γραφείο της Νότιας Κορέας καταδίκασε με τον πιο δυναμικό τρόπο την τελευταία εκτόξευση που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, ανακοινώνοντας ότι οι συνεχιζόμενες προκλήσεις της και η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και πυραύλων θα θέσει σε κίνδυνο το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v