Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποχώρηση του Μασκ ψηφίζουν οι χρήστες του Twitter

To 58% των χρηστών τάσσεται υπέρ της αποχώρησής του στη δημοσκόπηση που ο ίδιος προκάλεσε. Ερώτημα τα επόμενα βήματα, εν μέσω οικονομικών προβλημάτων του μέσου.

Αποχώρηση του Μασκ ψηφίζουν οι χρήστες του Twitter

Οι χρήστες του Twitter Inc. ψήφισαν υπέρ της παραίτησης του Ελον Μασκ από τον ρόλο του ως επικεφαλής της κοινωνικής πλατφόρμας, σε μια δημοσκόπηση που ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είπε ότι θα σεβαστεί, δείγμα της κριτικής στη χαοτική δίμηνη θητεία του στη θέση.

Περίπου το 58% των 17,5 εκατομμυρίων ψήφων είναι υπέρ της αποχώρησης του Μασκ από τον ηγετικό ρόλο, μεταδίδει το Bloomberg.

 

Εάν ο Μασκ αποδεχτεί το αποτέλεσμα, θα σημάνει το τέλος των 53 χαοτικών ημερών του στο τιμόνι, που περιελάμβανε απολύσεις κορυφαίων στελεχών και περίπου των μισών υπαλλήλων της, κινήσεις που τρομοκράτησαν τους διαφημιστές.

Ο Μασκ, ο οποίος είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc. και της Sρace Exploration Technologies Corp., αφιέρωσε μεγάλο μέρος του χρόνου του από την εξαγορά του Twitter στις 27 Οκτωβρίου στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας κριτική για τις απότομες αλλαγές πολιτικής και την παραμέληση των άλλων επιχειρήσεών του. Η μετοχή της Tesla, της πιο πολύτιμης συμμετοχής του, έχει βυθιστεί κατά περίπου 33% από την ημέρα της εξαγοράς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ δίνει σημαντικές εταιρικές αποφάσεις στους χρήστες του Twitter. Διεξήγαγε μια δημοσκόπηση με τους οπαδούς του για το αν θα αποκαταστήσει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter και του επέτρεψε να επιστρέψει την επόμενη μέρα.

Δεν υπάρχει σαφής αντικαταστάτης στο Twitter, καθώς σχεδόν όλα τα κορυφαία στελέχη έχουν απολυθεί ή παραιτηθεί τους τελευταίους μήνες. Ο Μασκ έγραψε σε μεταγενέστερα tweet ότι «Κανείς δεν θέλει τη δουλειά που μπορεί πραγματικά να κρατήσει το Twitter ζωντανό. Δεν υπάρχει διάδοχος» και ότι το μέσο «βρίσκεται στη γρήγορη λωρίδα οδεύοντας προς τη χρεοκοπία, από τον Μάιο».

Η απειλή ότι το Twitter μπορεί να έχει οικονομικές δυσκολίες ήταν σταθερή κατά τη διάρκεια της θητείας του Μασκ, ο οποίος στην πρώτη του ομιλία προς τους υπαλλήλους του τον Νοέμβριο είπε ότι η χρεοκοπία είναι μια πιθανότητα, εάν δεν αρχίσει να παράγει περισσότερα μετρητά. Η εταιρεία έχει χρέος σχεδόν 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που βρίσκεται τώρα στα χέρια επτά τραπεζών της Wall Street, που δεν μπόρεσαν να το μεταφέρουν στις πλάτες επενδυτών.

Ο Μασκ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα ήταν υπεύθυνος του Twitter μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα, για να ολοκληρώσει την οργανωτική αναμόρφωση που πίστευε ότι χρειαζόταν για να ευημερήσει και παραπονέθηκε ότι είχε «πολλή δουλειά» και ότι κοιμόταν στο γραφείο του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο ενώ επέβαλε ριζικές αλλαγές.

Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο 4,8% στις προσυνεδριακές συναλλαγές στις ΗΠΑ τη Δευτέρα. Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν υποχωρήσει 57% φέτος, εν μέσω ανησυχιών ότι η χαοτική εξαγορά του Twitter έχει αποσπάσει την προσοχή του Μασκ από την εταιρεία που τον έκανε τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο -έναν τίτλο που έχασε την περασμένη εβδομάδα από τον τιτάνα ειδών πολυτελείας Μπερνάρ Αρνό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v