Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τηλεργασία: Η Πέμπτη είναι η νέα... Δευτέρα

Ενώ τα σχέδια ευέλικτης εργασίας πολλών εταιρειών προσπάθησαν να φέρουν τους ανθρώπους στα γραφεία από Τρίτη έως Πέμπτη και να εργάζονται από το σπίτι Δευτέρα και Παρασκευή, αποδεικνύεται ότι οι εργαζόμενοι είχαν άλλες επιλογές. Δημοφιλής η Παρασκευή.

Τηλεργασία: Η Πέμπτη είναι η νέα... Δευτέρα

Ενα νέο μοτίβο επιλέγουν οι εργαζόμενοι με υβριδική εργασία. Μένουν στο σπίτι δύο φορές την εβδομάδα, αλλά όχι τις ημέρες που θα περιμέναμε.  

Οπως σημειώνει το Bloomberg, ενώ τα σχέδια ευέλικτης εργασίας πολλών εταιρειών προσπάθησαν να φέρουν τους ανθρώπους στο γραφείο από Τρίτη έως Πέμπτη και να εργάζονται από το σπίτι Δευτέρα και Παρασκευή, αποδεικνύεται ότι οι εργαζόμενοι μένουν σπίτι πιο συχνά την Πέμπτη.

Αυτό προκύπτει από νέα δεδομένα της WFH Research, μιας ομάδας ακαδημαϊκών, συμπεριλαμβανομένου του Nicholas Bloom του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, που έχει συγκεντρώσει δεδομένα για τις ενέργειες και τη στάση δεκάδων χιλιάδων Αμερικανών εργαζομένων από την έναρξη της πανδημίας.

Η Παρασκευή κατατάσσεται ως η πιο δημοφιλής ημέρα για εργασία από το σπίτι τους τελευταίους έξι μήνες, ακολουθούμενη στενά από την Πέμπτη, ενώ η Τετάρτη είναι η πιο συνηθισμένη ημέρα για εργασία στον χώρο του γραφείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v