Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποσά ρεκόρ ξόδεψαν στα γήπεδα του Κατάρ οι φίλαθλοι

Κατά 39% ξεπέρασαν τα έξοδα που έκαναν οι οπαδοί στο προηγούμενο Μουντιάλ της Ρωσίας. Από ποιες χώρες προέρχονται οι πιο κουβαρντάδες ποδοσφαιρόφιλοι. Πόσα κέρδισε η FIFA.

Ποσά ρεκόρ ξόδεψαν στα γήπεδα του Κατάρ οι φίλαθλοι

Ναι μεν «έριξε» δισεκατομμύρια δολάρια για να προετοιμαστεί εκ του μηδενός για το Μουντιάλ του 2022, ωστόσο τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι και οι οπαδοί που φιλοξένησε το Κατάρ ξόδεψαν επίσης πολλά, μάλιστα 39% περισσότερα απ' ό,τι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία, σύμφωνα με στοιχεία της Visa, του επίσημου παρόχου πληρωμών της διοργάνωσης, που επικαλείται το Bloomberg. Τα δεδομένα αφορούν δαπάνες μέσω καρτών Visa στα γήπεδα — είναι οι μόνες που γίνονται  δεκτές.

Τα περισσότερα ξόδεψαν οι επισκέπτες-φίλαθλοι από Σαουδική Αραβία, ΗΠΑ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μεξικό και Βρετανία, δείχνουν τα στοιχεία της Visa. Ο τελικός Αργεντινής-Γαλλίας στις 18 Δεκεμβρίου είχε, εύλογα και επάξια, τις μεγαλύτερες δαπάνες σε σχέση με οποιοδήποτε παιχνίδι.

Οι διοργανωτές ήλπιζαν ότι το κορυφαίο ποδοσφαιρικό τουρνουά θα δώσει ώθηση 17 δισ. δολαρίων στην οικονομία των 220 δισ. δολαρίων, λειτουργώντας ως εφαλτήριο για περαιτέρω ανάπτυξη τομέων όπως ο τουρισμός και η ψυχαγωγία. Ωστόσο, το Reuters ανέφερε ότι, στα μισά της διοργάνωσης, ο συνολικός αριθμός των διεθνών επισκεπτών δεν φαινόταν ότι ανταποκρίνεται στις προβλέψεις για 1,2 εκατ. αφίξεις στη διάρκεια όλης της διοργάνωσης, που κράτησε έναν μήνα.

Το Μουντιάλ του Κατάρ έχει ήδη αποδειχθεί οικονομική επιτυχία για τη FIFA, η οποία ανακοίνωσε ότι κέρδισε 7,5 δισ. δολάρια την τελευταία τετραετία, δηλ. 1 δισ. δολάρια παραπάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v