Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέτσολα: Η ΕΕ βγαίνει από τις κρίσεις πιο ισχυρή

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου για τη δύσκολη χρονιά που έφυγε και για τις προκλήσεις του 2023. Στήριξη στην Ουκρανία, αποφασιστικότητα, ενότητα, ενίσχυση του κράτους δικαίου και των ευρωπαϊκών αξιών.

Μέτσολα: Η ΕΕ βγαίνει από τις κρίσεις πιο ισχυρή

«Η ΕΕ βγαίνει από τις κρίσεις πιο ισχυρή και ενωμένη», τόνισε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της.

Η κ. Μέτσολα σημείωσε ότι το 2022 «ήταν για την Ευρώπη μια δύσκολη χρονιά» και αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία, την πανδημία, την κλιματική αλλαγή.

«Καμία χώρα δεν έχει την ικανότητα να απαντήσει μόνη της σε όλα τα ερωτήματα, όμως μαζί μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις. Μπορέσαμε να το κάνουμε γρήγορα και αποτελεσματικά. Το 2023 πρέπει να συνεχίσουμε στον δρόμο της αποφασιστικότητας και της ενότητας», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΕΚ.

Επίσης, μίλησε για την προστασία των ευρωπαϊκών αξιών, την ελευθερία, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και το κράτος δικαίου, ενώ επισήμανε ότι η ΕΕ «θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας για μια ειρήνη με ελευθερία, με αξιοπρέπεια και ασφάλεια».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v