Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Job-hopping: Το 96% των εργαζομένων στις ΗΠΑ ψάχνει νέα δουλειά

Στη χώρα ανεβαίνουν μεν οι μισθοί, αλλά το κόστος ζωής καλπάζει. Έρευνα δείχνει ότι όσοι αλλάζουν εργασιακό περιβάλλον καταφέρνουν να πάρουν μεγαλύτερη αύξηση. Αλλά ζητούμενο είναι πια και η ισορροπία με την προσωπική ζωή.

Job-hopping: Το 96% των εργαζομένων στις ΗΠΑ ψάχνει νέα δουλειά

Ένα συντριπτικό 96% των εργαζομένων αναζητά νέα δουλειά το 2023 στις ΗΠΑ, κυρίως αναζητώντας καλύτερη αμοιβή, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ιστοτόπου Monster.com.

«Είναι εκπληκτικά μεγάλο ποσοστό», είπε η ειδικός σταδιοδρομίας Βίκι Σαλέμι, ακόμη και σε σύγκριση με το μέγεθος της «μεγάλης παραίτησης».

Το 40% όσων αναζητούν νέα εργασία χρειάζεται υψηλότερο εισόδημα λόγω του πληθωρισμού και της αύξησης δαπανών, ενώ άλλοι δηλώνουν ότι δεν έχουν περαιτέρω περιθώρια ανάπτυξης στην τωρινή δουλειά τους ή ότι βρίσκονται σε τοξικό χώρο εργασίας.

Και η αρχή κάθε χρόνου είναι πάντα μια καλή στιγμή για νέο ξεκίνημα.

Η αύξηση των μισθών είναι υψηλή στις ΗΠΑ σε σχέση με τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν συμβαδίζει με το άλμα στο κόστος ζωής, αφήνοντας περισσότερους εργαζόμενους δυσαρεστημένους με τις αμοιβές τους.

Το job-hopping θεωρείται ευρέως ο καλύτερος τρόπος για να βελτιωθούν οι προοπτικές σταδιοδρομίας και οι  αμοιβές, γράφει το CNBC. Η διαφορά στην αύξηση μισθών για όσους αλλάζουν εργασία, σε σχέση με αυτούς που παραμένουν στην τρέχουσα θέση τους, βρίσκεται σε επίπεδο ρεκόρ στη χώρα, με ποσοστά αύξησης 7,7% έναντι 5,5%, σύμφωνα με τον Daniel Zhao, επικεφαλής οικονομολόγο της Glassdoor, που επικαλείται στοιχεία της Atlanta Federal Reserve.

Αν και υπάρχει πιθανότητα η αγορά εργασίας να κρυώσει, καθώς επικρατούν οι φόβοι για ύφεση, τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι εξακολουθεί να είναι ισχυρή, με χαμηλό ποσοστό ανεργίας 3,5% στις ΗΠΑ.

Υπάρχουν, βέβαια, διάφορες πτυχές που πρέπει να εξετάσει κανείς πριν αλλάξει δουλειά, εξηγεί η Μπάρμπαρα Σαφάνι, πρόεδρος της Career Solvers στη Νέα Υόρκη. 

«Τα καλύτερα λεφτά δεν είναι είναι το παν», προειδοποιεί. «Και δεν είναι όλες οι παράμετροι απολύτως συγκρίσιμες μεταξύ τους».

Πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, μεταξύ άλλων, οι διαθέσιμες ευκαιρίες για πρόοδο, η ευελιξία και η υγιής ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.

«Οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν και τα δύο — και υψηλότερο μισθό και υγιές εργασιακό περιβάλλον».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v