Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντόναχιου (Eurogroup): Αντέχει η ευρωζώνη, μπορεί να αποφύγει την ύφεση

«Ολοκληρώσαμε το 2022 με οικονομικούς δείκτες όσον αφορά την ανάπτυξη και την απασχόληση που ήταν πολύ ανθεκτικοί, ακόμη και θετικοί και πολύ καλύτεροι από ό,τι θα περίμενε κανείς όταν ξέσπασε ο πόλεμος», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ντόναχιου (Eurogroup): Αντέχει η ευρωζώνη, μπορεί να αποφύγει την ύφεση

Η ευρωζώνη βρίσκεται σε μια «πολύ ανθεκτική θέση» και είναι πιθανό να αποφύγει την ύφεση με «πολύ χαμηλό επίπεδο ανάπτυξης» φέτος, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup.

Ο πληθωρισμός μεταξύ των 20 χωρών της ευρωζώνης αναμένεται να επιβραδυνθεί σε περίπου 6% έως 7% κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους από 8-9% το 2022, δήλωσε ο Πασκάλ Ντόναχιου στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Οι οικονομικοί δείκτες αυτή τη στιγμή υποστηρίζουν και πάλι την ανθεκτικότητα του νομίσματος και των οικονομιών που το αποτελούν», είπε ενόψει της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. «Ολοκληρώσαμε το 2022 με οικονομικούς δείκτες όσον αφορά την ανάπτυξη και την απασχόληση που ήταν πολύ ανθεκτικοί, ακόμη και θετικοί, και πολύ καλύτεροι από ό,τι θα περίμενε κανείς όταν ξέσπασε ο πόλεμος».

Ο Ντόναχιου είπε ότι ο συντονισμός των δημοσιονομικών πολιτικών θα αποτελέσει βασικό επίκεντρο στις συζητήσεις αργότερα σήμερα, προσθέτοντας ότι η δημοσιονομική δράση πρέπει να υποστηρίξει τα υπάρχοντα υψηλά επίπεδα απασχόλησης χωρίς να επιβαρύνει τον πληθωρισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v