Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δοκιμάζει τις σχέσεις Πούτιν-Βούτσιτς

Ο Σέρβος πρόεδρος, ο οποίος είχε δεκάδες συναντήσεις με τον Ρώσο ομόλογό του κι έκανε μαθήματα ρωσικών για να μιλάει απευθείας μαζί του, είπε ότι δεν έχει επικοινωνήσει για «πολλούς μήνες».

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δοκιμάζει τις σχέσεις Πούτιν-Βούτσιτς

Η Σερβία, παραδοσιακά ένας από τους στενότερους συμμάχους της Ρωσίας στην Ευρώπη, προσπαθεί να αποκτήσει κάποια απόσταση με τη Μόσχα, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία δοκιμάζει τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και των ηγετών τους.

Σε συνέντευξή του στο Βελιγράδι, ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς απέρριψε τις εδαφικές διεκδικήσεις στην Ουκρανία από τον Βλαντιμίρ Πούτιν και προέβλεψε ότι «τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη» όσον αφορά τη σύγκρουση. Ο Βούτσιτς, ο οποίος είχε δεκάδες συναντήσεις με τον Πούτιν τα τελευταία χρόνια κι έκανε μαθήματα ρωσικών για να μιλάει απευθείας μαζί του, είπε ότι δεν είχε μιλήσει με τον ομόλογό του για «πολλούς μήνες».

«Εμείς, από την αρχή, είπαμε ότι δεν μπορέσαμε και δεν μπορούσαμε να υποστηρίξουμε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», δήλωσε ο Βούτσιτς στην κατοικία του στη σερβική πρωτεύουσα την Τρίτη. «Για εμάς, η Κριμαία είναι Ουκρανία, το Ντονμπάς είναι Ουκρανία - και έτσι θα παραμείνει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v