Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακόμη και ban του TikTok στην ΕΕ, αν δεν ακολουθήσει τους νέους κανόνες

Δεν είναι αποδεκτό οι χρήστες να έχουν πρόσβαση σε επιβλαβές και μερικές φορές ακόμη και απειλητικό για τη ζωή τους περιεχόμενο, δήλωσε ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς.

Ακόμη και ban του TikTok στην ΕΕ, αν δεν ακολουθήσει τους νέους κανόνες

Ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης προέτρεψε το TikTok να συμμορφωθεί με τους επερχόμενους κανόνες περιεχομένου, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει μια πιθανή απαγόρευση, προχωρώντας σε μια απότομη αλλαγή του τόνου από τις Βρυξέλλες.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, o επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ Τιερί Μπρετόν δήλωσε ότι «δεν είναι αποδεκτό» οι χρήστες της πλατφόρμας να έχουν πρόσβαση σε «επιβλαβές και μερικές φορές ακόμη και απειλητικό για τη ζωή περιεχόμενο» μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Εξέδωσε τη δήλωση αφού είχε μια βιντεοκλήση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του TikTok, Shou Zi Chew, την Πέμπτη.

«Με το νεότερο κοινό έρχεται και μεγαλύτερη ευθύνη», έγραψε ο Μπρετόν. Εξέφρασε επίσης ανησυχίες ότι ορισμένοι υπάλληλοι της κινεζικής μητρικής εταιρείας ByteDance κατασκόπευαν δημοσιογράφους και ότι η εταιρεία μεταφέρει προσωπικά δεδομένα εκτός Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες, με τον οποίο οι εταιρείες πρέπει να συμμορφωθούν έως την 1η Σεπτεμβρίου, οι μεγάλες πλατφόρμες διαδικτύου θα πρέπει να αντιμετωπίσουν έναν μακρύ κατάλογο κανόνων ελέγχου περιεχομένου ή να αντιμετωπίσουν πρόστιμα έως και 6% των ετήσιων εσόδων τους ή να απαγορευτούν στις χώρες της ΕΕ.

«Δεν θα διστάσουμε να υιοθετήσουμε το πλήρες φάσμα των κυρώσεων για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας, εάν οι έλεγχοι δεν δείξουν πλήρη συμμόρφωση», έγραψε ο Μπρετόν. Ο επίτροπος ενθάρρυνε τον Chew να συμμορφωθεί με τον νόμο, πριν από την προθεσμία του Σεπτεμβρίου. Η ΕΕ δεν θα απαγορεύσει «αυθαίρετα» τις πλατφόρμες, αλλά έχει σαφείς κανόνες, τους οποίους οι πλατφόρμες πρέπει να ακολουθούν, πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v