Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: Σταθερή στα... $34,5 εκατ. τον χρόνο η αμοιβή του Ντάιμον

Βασικό μισθό 1,5 εκατ. δολαρίων και μπόνους $33 εκατ. έλαβε για την περσινή χρονιά. Επιπλέον αυτών των χρημάτων, είχε πάρει ακόμη 50 εκατ. δολάρια το 2021. Ωστόσο αυτά τα εξτρά κόβονται.

JP Morgan: Σταθερή στα... $34,5 εκατ. τον χρόνο η αμοιβή του Ντάιμον

Δεν θα απονέμει πλέον στον επί χρόνια διευθύνοντα σύμβουλο Τζέιμι Ντάιμον άλλες ειδικές αποδοχές «στο μέλλον» η JP Morgan Chase, μετά την οπισθοχώρηση των επενδυτών όσον αφορά ένα πακέτο 50 εκατ. δολαρίων πέρυσι.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η τράπεζα προχώρησε σε αυτή τη δέσμευση σε κανονιστικό έγγραφο την Πέμπτη, το οποίο έδειξε επίσης ότι ο γίγαντας της Wall Street πλήρωσε τον Ντάιμον 34,5 εκατ. δολάρια για την εργασία του το 2022. Οι απολαβές του παρέμειναν αμετάβλητες από την προηγούμενη χρονιά, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία υπέστη τη μεγαλύτερη βουτιά στα ετήσια κέρδη της τελευταίας δεκαετίας και περισσότερο.

Η JP Morgan είπε ότι ο Ντάιμον, 66 ετών, έλαβε βασικό μισθό 1,5 εκατ. δολαρίων και μπόνους $33 εκατ. για το 2022. Η τράπεζα είπε ότι το διοικητικό συμβούλιο της, στο οποίο προεδρεύει ο Ντάιμον, «εξέτασε την ολιστική απόδοσή του σε χρηματοοικονομικές και μη χρηματοοικονομικές διαστάσεις απόδοσης ως μέρος του καθορισμού της αμοιβής του».

Το 2022, η JP Morgan ανέφερε έσοδα-ρεκόρ, αλλά τα κέρδη της για ολόκληρο το έτος μειώθηκαν κατά 22%, στα 37,7 δισ. δολάρια. Ηταν η μεγαλύτερη ετήσια βουτιά κερδών της τράπεζας από το 2008, εν μέσω πτώσης των προμηθειών επενδυτικής τραπεζικής σε ολόκληρο τον κλάδο.

Οι αποδοχές των κορυφαίων στελεχών της τράπεζας ήταν ακανθώδες ζήτημα πέρυσι μετά την απόφαση να απονεμηθεί στον Ντάιμον εφάπαξ ειδικό πακέτο αξίας περίπου 50 εκατ. δολαρίων. Η πληρωμή ήταν επιπλέον των 34,5 εκατ. δολαρίων που έλαβε για το 2021, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο πακέτο αποδοχών του από το 2008.

Η πλειοψηφία των μετόχων κατέληξε να καταψηφίσει το πρόγραμμα αποδοχών το 2022 για πρώτη φορά σε μια μη δεσμευτική ψηφοφορία «επί των αποδοχών» στην ετήσια συνέλευση επενδυτών της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v