Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: «Ταύρος» για τα εμπορεύματα και το 2023

Η Goldman Sachs προβλέπει αποδόσεις 9,9%, 17,3% και 31,2% για τα εμπορεύματα σε ορίζοντα τριών, έξι και 12 μηνών.

Goldman Sachs: «Ταύρος» για τα εμπορεύματα και το 2023

Τα εμπορεύματα θα αποφέρουν «υψηλές συνολικά αποδόσεις» το 2023 και πιθανόν να ξεπεράσουν και πάλι τις υπόλοιπες κατηγορίες στοιχείων ενεργητικού, λαμβάνοντας ώθηση από μια θεμελιώδη στροφή στο παγκόσμιο μακροοικονομικό τοπίο και τα χαμηλά αποθέματα, ανέφεραν αναλυτές της Goldman Sachs.

«Με τις μακροοικονομικές και τις μικροοικονομικές δυνάμεις να αναπροσαρμόζονται ξανά, πιστεύουμε ότι οι επενδυτές είναι πιθανό να δουν υπό μια νέα οπτική τον τομέα των εμπορευμάτων» τονίζει σε σημείωμα η επενδυτική τράπεζα. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Goldman Sachs προβλέπει αποδόσεις 9,9%, 17,3% και 31,2% για τα εμπορεύματα σε ορίζοντα τριών, έξι και 12 μηνών, αντίστοιχα, στον δείκτη S&P GSCI Commodity Index.

Σε διάστημα 12 μηνών, η επενδυτική τράπεζα αναμένει αποδόσεις 46,9% για την ενέργεια, 29,6% για τα βιομηχανικά μέταλλα και 5,7% για τα πολύτιμα μέταλλα.

«Οι αγορές πετρελαίου δεν έχουν τιμολογήσει την αναμενόμενη άνοδο της ζήτησης σε συνδυασμό με την κάμψη της ρωσικής παραγωγής» επισημαίνει η Goldman Sachs, προσθέτοντας ότι «το άνοιγμα της Κίνας αλλάζει το παιχνίδι».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v