Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιράν: Κυρώσεις σε 30 ευρωπαϊκές οντότητες και ιδιώτες

Μεταξύ των επικηρυγμένων και ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Αρχηγός του Επιτελείου του Βρετανικού Στρατού, αρκετοί Ευρωβουλευτές και Ευρωπαίοι στρατιωτικοί. Τι αφορούν οι περιορισμοί.

Ιράν: Κυρώσεις σε 30 ευρωπαϊκές οντότητες και ιδιώτες

Το Ιράν ανακοινώνει κυρώσεις εναντίον περισσότερων από 30 ευρωπαίων ατόμων και οντοτήτων, ως απάντηση στις πρόσφατες ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά Ιρανών αξιωματούχων για την καταστολή των διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Μεταξύ εκείνων που θα επιβληθούν κυρώσεις είναι ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Αρχηγός του Επιτελείου του Βρετανικού Στρατού, αρκετοί Ευρωβουλευτές και Ευρωπαίοι στρατιωτικοί.

Ο Γάλλος διανοούμενος Bernard-Henri Levy και τρεις ανώτεροι αξιωματούχοι του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, το οποίο πρόσφατα δημοσίευσε ένα άρθρο κατηγορώντας το Ιράν ότι διέπραξε επίθεση στην ελευθερία του Τύπου, έχουν επίσης συμπεριληφθεί στον μακρύ κατάλογο.

Οι κυρώσεις θα απαγορεύουν τα ταξίδια στο Ιράν και θα επιτρέψουν στις αρχές να μπλοκάρουν τραπεζικούς λογαριασμούς και να κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία στο Ιράν. Όσοι επηρεάζονται είναι απίθανο να έχουν κάποιο από αυτά τα δύο πράγματα, επομένως η κίνηση είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολική.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v