Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόστιμα ακόμη και $1 εκατ. στους τραπεζίτες της από τη Morgan Stanley

Η τιμωρία έρχεται για την ανταλλαγή μηνυμάτων με αντικείμενο θέματα εργασίας τους στο WhatsApp και σε άλλες πλατφόρμες.

Πρόστιμα ακόμη και $1 εκατ. στους τραπεζίτες της από τη Morgan Stanley

Οικονομικές κυρώσεις που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο δολάρια ανά εργαζόμενο επιβάλλει η Morgan Stanley στους τραπεζίτες της, για την ανταλλαγή μηνυμάτων με αντικείμενο θέματα εργασίας τους στο WhatsApp και σε άλλες πλατφόρμες.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, τα πρόστιμα έρχονται καθώς η τράπεζα προσπαθεί να τιμωρήσει τους υπαλλήλους για ένα σκάνδαλο που αμαύρωσε τη φήμη του ομίλου και είχε ως αποτέλεσμα να πληρώσει 200 εκατ. δολάρια σε ρυθμιστικά πρόστιμα πέρυσι.

Τα πρόστιμα κυμαίνονται από μερικές χιλιάδες δολάρια έως περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια ανά άτομο, οι κυρώσεις βασίζονται σε ένα σύστημα πόντων που λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως ο αριθμός των μηνυμάτων, η παλαιότητα του τραπεζίτη και εάν έλαβαν προειδοποιήσεις, είπαν άτομα που ενημερώθηκαν για το θέμα.

Ανάλογα με το μέγεθος της ποινής, τα κεφάλαια είτε έχουν αφαιρεθεί από προηγούμενα μπόνους είτε θα δεσμευτούν από μελλοντικές αποδοχές.

Η Morgan Stanley αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) και η ρυθμιστική αρχή του χρηματοπιστωτικού κλάδου (Financial Industry Regulatory Authority) απαιτούν την τήρηση αρχείων για όλες τις επικοινωνίες που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v